MENU‎ > ‎Sanjalka mavric‎ > ‎Objave-Sanjalka mavric‎ > ‎

Zaklenjeni svetovi, avtorica: Dolores Peroša, november 2016

objavljeno: 13. nov. 2016 07:09 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 13. nov. 2016 07:10 ]
 
Ampak sledila sem svojim čustvom in občutkom.  2. 
Zaklenjeni svetovi  


Počutila sem se polna energije, ki me je še naprej vodila v neznane, čudne in nenavadne reči. Zdelo se mi je, da sem nabita z energijo, čeprav že kar nekaj dni nisem spala. Moja pot je bila kot odprta knjiga. Doma sem se spet zatopila v 15 papirje in mejnike. Najbolj so me zanimali Buda in osem Svetih pravilnosti. 

Medtem me je predramil zvonec na vratih. Odprla sem jih ter zagledala mamo in sestro. Najprej ju nisem hotela sprejeti, ker sem mislila, da je v njunih telesih druga energija. Bilo je tik pred volitvami in v moji glavi so se podili politiki. Verjela sem, da je v mami energija enega, v sestri pa energija drugega politika, vendar tega nisem omenjala. Ko sta me lepo prosili za vstop v stanovanje, sem privolila, ampak samo do hodnika, ki je bil na začetku vhoda. Utesnjene v tisti predsobi smo se prepirale, saj nisem hotela iti z njima ali pa ju sprejeti v stanovanje. Opazila sem, kako sta trpeli in me nista razumeli, saj se tudi sama v bistvu nisem kaj preveč.
 Ampak sledila sem svojim čustvom in občutkom. Spomnim se, da sem bila v sebi zelo vznemirjena, vendar tega nisem pokazala. Mama in sestra sta mi hoteli pomagati, vendar sama sem se upirala. Odprla sem vhodna vrata ter čakala, da odideta, saj sem bila prepričana, da mi hočeta škoditi. Zaskrbljeni in prizadeti sta naposled le odšli. Vrnila sem se v stanovanje, kjer sem spet odplavala v svoje papirje. Minilo je nekaj časa, ko se je ponovno oglasil zvonec vhodnih vrat. Bila je bratova žena in meni se je zdela v tistem trenutku, ko sem bila v svojem svetu, zelo dobrodošla, čeprav sem si mislila, da je tudi ona povezana s politiko. Vstopila je v dnevni prostor, sedla na termoakumulacijsko peč. Nič ni pokazala, da bi jo presenetil kaos, ki sem ga naredila doma. Previdno je govorila z menoj, saj sem najverjetneje katastrofalno izgledala. V kratkem času sem namreč shujšala kar nekaj kilogramov, pa še neprespana sem bila in sestradana. Govorili sva o mojem počutju in sama sem kar naenkrat začela razglabljati o terorističnem napadu na dvojčka nekaj mesecev prej in se krivila, da sem na nek način vpletena v to. Pri pregledovanju predalnikov sem pač našla neko svojo številko, ki se je nekako ujemala s tistim datumom in uro. Takrat sem bila trdno prepričana, da so me neke sile povezale z omenjenim dogodkom. Res mi je primanjkovalo spanja, pa hrane, vendar tega nisem prav nič občutila. Svakinja je nekoga poklicala, najbrž mamo. 

In res, prišla je mama s čajem, kavo in z dvema sendvičema. Z veseljem sem vse to pojedla in popila, saj sem bila zelo lačna in domenile smo se, da se pripravim za odhod k zdravniku. 


Dolores Peroša