MENU‎ > ‎Stenj časa‎ > ‎

Objave-Stenj časa

Zgodba, avtor: Svit Valovnik

objavljeno: 11. mar. 2017, 09:52 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 11. mar. 2017, 09:53 ]


Zgodba 

Leta 1970, julija se mi je na jasi, nedaleč od kranjskega navja zgodila še ena nenavadna izkušnja. Vemo, da imamo dvojnik telesa, ki mu rečemo etrsko telo. Z njim se je mogoče premikati povsem drugače, čas in prostor imata v tej razsežnosti povsem drugačen značaj. 

V Ljubljani pri slavnem Ferentu, za katerega danes komaj kdo ve, smo se srečevali friki od vsepovsod. Tam si dobil drogo. Nekega dne sem naletel na nekoga, ki je ponujal meskalin, sprešan v debele tablete. Ker sem vedel kdo je Castaneda, ki je opisoval svojo izkušnjo s pejotlom, sem kupil nekaj temno zelenih "polpetk."
Na jasi smo zvečer štirje prijatelji nabrali drva in zakurili ogenj. Ko je medikament začel delovati, sem se povsem osredotočil na ogenj. Pojavilo se je čebelje brenčanje, kot nekakšno vesoljno brnenje. Danes vem, da je bilo to brnenje najbolj znane mantre na svetu: OM. Udarjal sem ritem po neki piksni in "vstopil v ogenj".
Znašel sem se na peščeni obali, s soncem obsijani, pihal je blag vetrič, palme; mislil sem, da sem na Havajih, v hipu sem bil na krmi čolna, domačini so v ritmu pesmi veslali, drseli smo po morju. 
Ker sem zaznal, da sem z mislijo, ki se sproži takoj tudi tam, sem rekel Paris in bil sem na Eifflovem stolpu, noč, pod menoj luči mesta, osupljiva panorama. Nato sem hotel biti v New Yorku. Bil je dan, lebdel sem visoko nad velemestom v popolni tišini in se počasi, lahek kot pero, spuščal. Ko sem se s podplati dotaknil pločnika na peti aveniji, se je vključil zvok ulice, stal sem pred semaforjem in čakal na prehod. Tako sem se "sprehajal po svetu," a ne bom opisoval, niti tega ne, da sem imel vizijo, kdo sem v svetlobi in kdo v temi, čeprav sem prepričan, da bi mnoge zelo zanimalo, toda nekaj mi pravi, naj molčim, tako naj bo.
Takrat nisem vedel za kaj gre, pozneje, ko sem bral o teleportacijah, sem ugotovil, da mi je bila dana izkušnja, ki je človeku, ko "postane ENO z dušo" normalno stanje, saj je fizično tukaj, s svojim dvojnikom pa je lahko povsem drugje.
Pa še nekaj je bilo takrat pomembno, kajti od tistega trenutka me je za 5 let minila kakršna koli želja po drogi, alkoholu, tobaku. To se je pozneje izkazalo za najpomembnejše v mojem življenju. Očitno sem iz prejšnjih inkarnacij prinesel s seboj mnogo semen raznih zasvojenosti, ena od poglavitnih nalog v tem življenju je bila, je in bo, tudi v prihodnje, da ta semena izničim, zmeljem.
Zato nisem pripovedoval o dogajanjih pod meskalinom, kajti najpomebnejše sporočilo je, da se odvežem od umetnih pripomočkov, ki so na voljo in v pomoč, toda človeška narava, šibka, nedorasla se jih oklene, rezultat je vsem znan: razkroj telesa, uma, čustvovanj. Nismo ustvarjeni za to, da bi se ugonobili, ampak, da bi v sebi poiskali esence in stimulanse, ki nas ne bodo poškodovale, ampak nas dvignile nad omejitve, za katerimi tako stremimo, saj intuitivno zaznavamo, da smo božanskega porekla.
Za doseganje tega pa je potrebno biti "bojevnik luči", disciplinirani samohodec, moralni vitez, ki na skromnosti temelji svoje gospostvo,
tako je in nič drugače.


https://www.facebook.com/svit.valovnik?fref=ts
Ogenj današnjega dne, 11.3.2017


Napisal: Svit Valovnik
Fotografija: osebni arhiv avtorja
Rojstvo in zavest, avtor: Svit Valovnik, november 2016

objavljeno: 15. nov. 2016, 03:54 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 2. jan. 2017, 22:43 ]

Svit Valovnik  Rojstvo in zavest 

Fizično rojstvo omogoča z bivanjem v svetu treh razsežnosti zaznavanje zavesti oziroma njeno pridobivanje. Vse prej kot lahka naloga. Če sem v snu, v kakšni zagati, se z zbujanjem rešim. Biti buden je ena raven zavesti, vendar je nizka, saj ljudje večji del dneva opravljamo reči avtomatično, ne da bi se zares zavedali. Zdaj pa poglejmo, kaj se z zavestjo dogaja v snu, v astralu. Dokler sem v telesu, sem povezan s popkovnico "srebrne nitke" in sem le v predsobah astralne hiše. Ko pa dokončno zapustim telo, se nitka-vez s fizisom pretrga. Mnogi se sprva, lahko pa tudi ves čas bivanja "na oni strani," ne zavedajo, da so "umrli", ker so pač živi. Ker je njihova zavest v stanju letargije ne vedo, kaj se jim dogaja. Napisi na nagrobnikih "naj počiva v miru" govorijo o tem stanju. Iz tega sledi, da je tudi tako imenovano "budno stanje" le oprijemljiva iluzija. 

Z meditacijami priklicujem, vadim in vzdržujem stanje ozaveščanj. 


Napisal: Svit Valovnik 

Kakor merim, tako mi je odmerjeno, avtor: Svit Valovnik, september 2016

objavljeno: 18. sep. 2016, 23:07 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 15. nov. 2016, 03:55 ]


Kakor merim, tako mi je odmerjeno 

Ker ne morem v enem zamahu razviti svojih neznanih zmožnosti, vstopam nenehno iz zaodrja na prizorišče sveta, da bi v omejenostih prostora in časa odpravljal blokade, odkrival pasti, odstiral zmote in širil svojo ozkost, zdaj v tej, zdaj v drugi vlogi: če sem podcenjeval, bom podcenjen, če sem zlorabil, bom zlorabljen, če sem kradel, mi bo ukradeno ... zato v nadaljevanki življenj izkušam na svoji koži posledice slabih in dobrih početij. 

Zamolčanje te resnice ovira razumevanje, zakaj se nam dogaja kot se. 


Napisal: Svit Valovnik 

Posvetno in posvečeno, avtor: Svit Valovnik, september 2016

objavljeno: 1. sep. 2016, 00:50 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 18. sep. 2016, 23:08 ]

Posvetno in posvečeno 
Vse majhno raste in postane veliko, pa če gre za slabosti ali vrline. 

S šahom primerjam, kako se zmore neugleden kmet, ko pride v nasprotnikovo zaledje na zadnjo linijo, spremeniti v KVALITETO. 

Podobno se razvijam, saj lahko pomanjkljivosti ali majhno moč preobrazim v boljše in močnejše. Iz te prispodobe sledi, da lahko skrito potenco plemenitih kvalitet v posvetnih okoliščinah spreminjam v posvečenost vsakdana. Tako se na črno belih poljih življenja soočam s taktiko, napadi in obrambami. Kajti nasprotnik, ki naj bi ga matiral, tiči v meni. 


Napisal: Svit Valovnik 
Eno sonce med nepreštetimi, avtor: Svit Valovnik, avgust 2016

objavljeno: 14. avg. 2016, 00:49 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 1. sep. 2016, 00:51 ]


Eno sonce med nepreštetimi 


Budistom je Buda sonce pravičnosti. 
Kristjanom je Kristus sonce pravičnosti. 
Muslimanom je Mohamed sonce pravičnosti. 
Judom je Mojzes sonce pravičnosti. 
Hindujcem je Krišna sonce pravičnosti. 
Ateistom je Humanost sonce pravičnosti. 
Neo-poganom je Mnogoboštvo sonce pravičnosti. 

Različna imena poosebljajo "eno sonce", toda zakaj pripadniki niso enotni. Najbrž zato ker se duh-ovni-ki trkajo in z ideologi navijajo le za svoje, nemalokrat druge okličejo za nevernike. Sodna Pravica ima prevezo čez oči ker ni pristranska, ima tudi dvorezen meč v roki ker raz-lo-čuje duhove. Kaže, da imajo duhovniki, ne glede na pripadnost, kompleks večvrednosti. Eminence vodi ego odet v posvečena oblačila. No, na srečo so tudi izjeme, celo sedanji Papež je med njimi.


Napisal: Svit Valovnik Dihanja za haiku, avtor: Svit Valovnik, avgust 2016

objavljeno: 9. avg. 2016, 23:09 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 18. sep. 2016, 23:09 ]

Dihanja za haiku 


Dihanje je samodejno, skozenj teče elektrika zavesti – prane, 
toda če se zanj ne zmenim, se tudi za zavest ne 
in bivanje teče nekam v prazno. 

Dihanje je nit, ki jo Ariadna – Duša, 
da Tezeju – Osebnosti, da se lahko vrne iz labirinta – blodnjaka, 
ko pokonča bika Minotavra – Ego. 

Živim v dualnosti nasprotij, 
igla dela luknje, da lahko nit veže, recimo dve hlačnici v eno 
in če je dihanje nit, je meddih igla. HAIKU

nit vdenem v uho
igla meddihov šiva
raztrgan posluh


Napisal: Svit Valovnik Igra, avtor: Svit Valovnik, maj 2016

objavljeno: 26. maj 2016, 23:43 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 7. avg. 2016, 23:56 ]

IGRA 


Tisti ki pravijo da imamo samo eno življenje imajo prav, življenje je nedeljivo, le da poteka v nadaljevanjih, kajti v sekvenci ene inkarnacije se ne morem iz(po)polniti. 

Tako kot so dejanja v gledališki igri, so smrti v življenju. Za vsako novo dejanje - rojstvo se preoblečem, dobim novo masko, drugo vlogo, morda spremenim spol, barvo kože, zamenjam glavno vlogo za stransko ali pa sem le statist. Ni toliko pomembno katero vlogo igram, ampak kako jo odigram.

Napisal: Svit Valovnik 


O transformaciji zavesti, avtor: Svit Valovnik, april 2016

objavljeno: 23. apr. 2016, 23:36 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 26. maj 2016, 23:44 ]

  O TRANSFORMACIJI ZAVESTI 

Diktatura komunizma je igrala karte z diktaturo kapitalizma,  
prva je izgubila, druga pa izgublja. 
Nato bodo družbene razmere znova premešale karte, 
da bo 70% socializma in 30% kapitalizma 
in v talonu Civilizacije bo spet DELJENJE DOBRIN.   


Napisal: Svit Valovnik Jona, avtor: Svit Valovnik

objavljeno: 14. mar. 2016, 03:56 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 18. sep. 2016, 23:10 ]

Jona 

Jona je živel v 8. stol. pred našim štetjem, to je čas, ko je bil naš sončev sistem v ozvezdju Ovna, to je v "dobi Očeta." Ko nastopi Jezus, pričenjamo vstopati v ozvezdje Ribe, to je v "obdobje Sina", zdaj vstopamo v ozvezdje Vodnarja, to je v "obdobje Svetega Duha."

Jonu Bog-oče naroči, naj gre v Ninive, glavno mesto Asirije in pridiga meščanom zavoljo njihovega "grešnega življenja." Jona se upre naročilu, ker se mu je kot judu zdelo nedopustno nagovarjati ne-žide. V Jafi se vkrca na ladjo, ki je bila namenjena v Tarsis v Španijo. Ko so bili na visokem morju, je iz povsem jasnega vremena nastalo silovito neurje. Posadka vrže kocko, da bi ugotovili povzročitelja za to manifestacijo in ta pokaže na Jona. Jona pove, čemu se izogiba, da bi se razmere umirile, predlaga, da ga vržejo v morje, kar mornarji tudi storijo in morje se umiri.

"Gospod je poslal veliko ribo, da je požrla Jona." (Jona 2. - 1.)
V njej - kitu, je bil tri dni, "tedaj je Gospod ribi ukazal in vrgla je Jona na kopno." (Jona. 2. 11.). Na Jonova opozorila so se meščani s kraljem na čelu spokorili in Ninive niso bile uničene. Jona s tem razpletom ni bil zadovoljen, zunaj mesta si napravi kolibo, da bi videl, kaj se bo z mestom zgodilo. Gospod naredi, da čez noč zraste Kloščevec ali "ricinov grm", kot je zapisano v Pismu, da bi mu delal senco, zjutraj pa pošlje črva, da spodje grm, tako je Jona trpel pripeko in bil še naprej jezen, tedaj reče Gospod." Tebi je žal ricinovega grma, čeprav se nisi zanj trudil, ne vzgojil. V eni noči je zrasel in v eni noči usahnil, jaz pa naj ne bi imel sočutja z Ninivami. (Jona, 10. 1011)

800 let po tem dogodku je Jezus farizejem, ki so dvomili, da je "On ta ki mora priti" in zahtevali naj jim pokaže "znamenje na nebu", v dokaz, da je Avatar, odgovoril. "Hudobni in Bogu nezvesti rod zahteva znamenja, toda ne bo mu dano drugo znamenje, kakor znamenje preoka Jona." (Luka, 12, 3941)

Verjetno vsak ve, da nihče, ki ga kit požre ne more preživeti, da je Gospod poslal veliko ribo, ki je Jona požrla, ne more biti drugo, kot da ga je sprejela posadka "NLP plovila-podmornice."
Priložnost z "veliko ribo" ustreza, saj z nastopom na prizorišče tega sveta, naš sistem "pogoltne ozvezdje ribe."Jonova jeza kaže na razvoj individualnosti, ki smo jo v 2000 let trajajočem obdobju razvili skoraj do usodnih razsežnosti.

Okolijske, finančne, socialne, medverske in druge stiske kažejo na skrajno "Z-GREŠEN" položaj, v katerem smo. Sami sebi smo akterji, priče in preroki, kajti za-vest o naših početjih je jasna in neizpodbitna, zato ne moremo le sedeti, se pridušati in opazovati, kaj se bo zgodilo, ker črv sumničenj spodjeda "grm naše zaščite."

Mnogi odtisi v žitih pričajo o prisotnosti NLP plovil oziroma ljudi, ki so na višji ravni bivanja od nas. Nemara je čas, da spremenimo zastarela stališča, ki hromijo inteligenco, čustva in odprtost za navdihe, ki trkajo na vrata naših duhovnih zmožnosti.

In še to: ime Jona pomeni GOLOB. Vstopamo v ozvezdje Vodnarja, to je tretje počelo vesoljne Trojice, ki mu je simbol GOLOB.

Svit Valovnik
https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/i-novel-media/home/stenj-casa/o-meni-svit-valovnik


Trije v enem, avtor: Svit Valovnik

objavljeno: 10. feb. 2016, 02:46 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 14. mar. 2016, 03:56 ]

Trije v enem 

Trojčki imajo skupne prostore v pritličju moje hiše - telesa. 

Prvi jaz je moj Ego, brat - pritlikave rasti, zavoljo tega "hoče biti velik." Razen sebe ne upošteva nikogar, le toliko, kot mu je v prid. Hoče, da se ga spoštuje, a drugim tega ne vrača, hoče, da se mu pomaga, za druge se ne zmeni. Živi v prvem nadstropju. 

V drugem nadstropju živi moj Osebni jaz, brat- s priimkom in imenom, ki se trudi pomagati in pripraviti "ta spodnjega" k sodelovanju, kar je povezano z mnogimi težavami, saj se zaveda, da je za sobivanje potrebno sožitje, dobra volja, dogovori in razumevanje. 

Tretji stanovalec - sestra v tretjem nadstropju je moja Duša, ki se kliče Višji jaz. Vrata v njene prostore nimajo kljuk, ne ključavnic. Samodejno jih odpira le harmonija, kadar jo "spodnja dva" vzpostavita. 


LABIRINT

Arhitekt Dedal zgradi Minosu, kralju Krete labirint. Bog oceanov, Pozejdon manifestira za utrditev kraljestva iz vode in pene Belega bika, kot darilo kralju in njegovi ženi - kraljici Pazifi. Pazifa se zaljubi v Belega bika, tako se rodi spaček, pol-bik, pol-človek Minotaver. Minotaver je postavljen v sredino labirinta, s tem postane strah in trepet ljudi. Zaradi vojaških razlogov kralj zahteva grozljiv davek, vsakih devet let mu morajo poslati sedem mladcev in devic kot žrtev za Minotavra.


KOMENTAR - LEGENDA

Arhitekt Dedal - Elohim.

Minos - umovanje.

Pazifa - čustvovanje.

Ariadna - duša - Višji jaz.

Tezej - Osebnostni jaz.

Minotaver -pritlikavi jaz - Ego.

Pozejdon - entiteta astralnih sfer.

Beli bik - nezavedno - čistost čustvovanj.

Ariadnina nit - zavest.


Vemo, da imamo poleg fizičnega telesa tudi umsko telo, ki ga predstavlja kralj Minos. Čustveno telo predstavlja kraljica Pazifa. Njuna hči Ariadna pooseblja duševno telo, Višji jaz. Darilo boga Pozejdona, ki gospoduje astralnim ravnem, je Beli bik - čistost hotenj. Pazifa zaljubljena vanj izgubi razsodnost odločanja, tako se iz zveze nagonov porodi spaček - Minotaver, ki simbolizira brezoblično in slepo materialnost, ki jo Ego s svojo naravnanostjo uteleša.

Žrtvovanje zahteva enostranskost, spoštovanje, pozornost, ki se ne vrača dajalcu, znano kot SEBIČNOST. Ko se odločimo temu napraviti konec, se Osebnost - Tezej, v stiku z Ariadno - dušo Višjega jaza, odloči zavestno, s pomočjo niti koncentracije vstopiti v labirint iluzij, slepil in maye ter končati vrtenje kolesa vzokov in posledic.

Napisal: Svit Valovnik


1-10 of 26