MENU‎ > ‎Stenj časa‎ > ‎Objave-Stenj časa‎ > ‎

Jona, avtor: Svit Valovnik

objavljeno: 14. mar. 2016, 03:56 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 18. sep. 2016, 23:10 ]
Jona 

Jona je živel v 8. stol. pred našim štetjem, to je čas, ko je bil naš sončev sistem v ozvezdju Ovna, to je v "dobi Očeta." Ko nastopi Jezus, pričenjamo vstopati v ozvezdje Ribe, to je v "obdobje Sina", zdaj vstopamo v ozvezdje Vodnarja, to je v "obdobje Svetega Duha."

Jonu Bog-oče naroči, naj gre v Ninive, glavno mesto Asirije in pridiga meščanom zavoljo njihovega "grešnega življenja." Jona se upre naročilu, ker se mu je kot judu zdelo nedopustno nagovarjati ne-žide. V Jafi se vkrca na ladjo, ki je bila namenjena v Tarsis v Španijo. Ko so bili na visokem morju, je iz povsem jasnega vremena nastalo silovito neurje. Posadka vrže kocko, da bi ugotovili povzročitelja za to manifestacijo in ta pokaže na Jona. Jona pove, čemu se izogiba, da bi se razmere umirile, predlaga, da ga vržejo v morje, kar mornarji tudi storijo in morje se umiri.

"Gospod je poslal veliko ribo, da je požrla Jona." (Jona 2. - 1.)
V njej - kitu, je bil tri dni, "tedaj je Gospod ribi ukazal in vrgla je Jona na kopno." (Jona. 2. 11.). Na Jonova opozorila so se meščani s kraljem na čelu spokorili in Ninive niso bile uničene. Jona s tem razpletom ni bil zadovoljen, zunaj mesta si napravi kolibo, da bi videl, kaj se bo z mestom zgodilo. Gospod naredi, da čez noč zraste Kloščevec ali "ricinov grm", kot je zapisano v Pismu, da bi mu delal senco, zjutraj pa pošlje črva, da spodje grm, tako je Jona trpel pripeko in bil še naprej jezen, tedaj reče Gospod." Tebi je žal ricinovega grma, čeprav se nisi zanj trudil, ne vzgojil. V eni noči je zrasel in v eni noči usahnil, jaz pa naj ne bi imel sočutja z Ninivami. (Jona, 10. 1011)

800 let po tem dogodku je Jezus farizejem, ki so dvomili, da je "On ta ki mora priti" in zahtevali naj jim pokaže "znamenje na nebu", v dokaz, da je Avatar, odgovoril. "Hudobni in Bogu nezvesti rod zahteva znamenja, toda ne bo mu dano drugo znamenje, kakor znamenje preoka Jona." (Luka, 12, 3941)

Verjetno vsak ve, da nihče, ki ga kit požre ne more preživeti, da je Gospod poslal veliko ribo, ki je Jona požrla, ne more biti drugo, kot da ga je sprejela posadka "NLP plovila-podmornice."
Priložnost z "veliko ribo" ustreza, saj z nastopom na prizorišče tega sveta, naš sistem "pogoltne ozvezdje ribe."Jonova jeza kaže na razvoj individualnosti, ki smo jo v 2000 let trajajočem obdobju razvili skoraj do usodnih razsežnosti.

Okolijske, finančne, socialne, medverske in druge stiske kažejo na skrajno "Z-GREŠEN" položaj, v katerem smo. Sami sebi smo akterji, priče in preroki, kajti za-vest o naših početjih je jasna in neizpodbitna, zato ne moremo le sedeti, se pridušati in opazovati, kaj se bo zgodilo, ker črv sumničenj spodjeda "grm naše zaščite."

Mnogi odtisi v žitih pričajo o prisotnosti NLP plovil oziroma ljudi, ki so na višji ravni bivanja od nas. Nemara je čas, da spremenimo zastarela stališča, ki hromijo inteligenco, čustva in odprtost za navdihe, ki trkajo na vrata naših duhovnih zmožnosti.

In še to: ime Jona pomeni GOLOB. Vstopamo v ozvezdje Vodnarja, to je tretje počelo vesoljne Trojice, ki mu je simbol GOLOB.

Svit Valovnik
https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/i-novel-media/home/stenj-casa/o-meni-svit-valovnik