MENU‎ > ‎Stenj časa‎ > ‎Objave-Stenj časa‎ > ‎

Na prehodu, avtor: Svit Valovnik, 19.10.2014

objavljeno: 19. okt. 2014, 12:36 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 11. jan. 2017, 05:59 ]
Na prehodu

Bivamo v zelo nenavadnem času, zapuščamo ozvezdje Ribi, kjer smo razvijali individualnost in vstopamo v obdobje Vodnarja, kjer bo prevladovala zavest sinteze. Stari sistemi, družbeni, ekonomski, politični, ideološki in še kateri, ne morejo in nočejo sprejemati energij preobrazb.

Priče smo svojevrstnemu krču, ko manjšina vladajočih stiska v nepopustljivem primežu večino človeštva. Upor se izraža vremensko, geološko, ekološko, v bankrotih, kolapsih borz in v množičnih vstajah.

Ljudje smo vodljivi, potrebujemo vodnike, s tem prelagamo odgovornost na druge, (ki naj bi nas sicer zastopali, vendar nas ne), pa naj gre za politične, ekonomske, religiozne ali kakšne druge liderje. Tako se vrtimo v brezizhodnih kroženjih, stanje pa se slabša.

Kot človeštvo smo postali polnoletni, zdaj namesto nas ne skrbijo ekonomski, politični ali duhovni avatarji, saj moramo sami ukrepati, to pa je za množice navajene vodenj velik problem.

To, da so posamezniki ozaveščeni je dobro, a vendar premalo, kajti gre za obuditev »skupne zavesti,« to pa je možno le v organiziranem združevanju.

Jezus, ki je z nastopom v svet iniciral začetek dobe Ribi, je današnji, Vodnarjev čas opisal takole: »Novo vino se ne vliva v stare mehove, ker bi jih razgnalo,« ali drugače povedano: nove energije ne pašejo v stare strukture.

Svit Valovnik

FotografijaAlenka Leban, 2012