MENU‎ > ‎Stenj časa‎ > ‎Objave-Stenj časa‎ > ‎

Ostroga, avtor: Svit Valovnik, 1. 12. 2014

objavljeno: 1. dec. 2014, 02:03 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 8. jan. 2015, 13:59 ]
Ostroga 

Vsi poznamo napravo z zobatim koleščkom, ki so jo na škornje pripenjali "kravji dečki", da so "spodbujali" svoja kljuseta k boljši učinkovitosti. Indijanci, staroselci, ki so jih beli priseljenci ignorirali kot "divjake," so svoje konjiče spodbujali z besedami v sožitju z živalmi. 

Večkrat poudarjam, da je moj učitelj SAMODISCIPLINA. Vstajam ob 5. uri, danes sem se zbudil dobre pol ure prej, ponavadi se postavim na noge, tokrat pa sem bil "zaspan" in sem bujenje podaljšal do 5.30. Zbudil sem se pred zvonjenjem, z besedo: OSTROGA. 

Beseda ima OS, OST, OSTRO, STROGA. Moj "guru" domiselno predstavi mojo nedoslednost, ker se v imenu "svobodne volje" raje obrnem in drnjoham dalje, sledeč slavnemu egu, ki se itak požvižga na moje vaje, češ: stari, ne delaj se, da si nekaj več. 

Prav, si rečem, dobro poznam tvoje "svobodomiselne" ideje, da razen vase, ne verjameš v nič, ampak ker živiva v skupnem gospodinjstvu se bova, ne glede na razhajanja, sporazumevala. Moje delo je, da te upoštevam, sam pa izbiram, kaj bo in kaj ne. Taka je ta reč, na tem svetu, a ne? 


Svit Valovnik