MENU‎ > ‎Stenj časa‎ > ‎Objave-Stenj časa‎ > ‎

Trije v enem, avtor: Svit Valovnik

objavljeno: 10. feb. 2016, 02:46 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 14. mar. 2016, 03:56 ]
Trije v enem 

Trojčki imajo skupne prostore v pritličju moje hiše - telesa. 

Prvi jaz je moj Ego, brat - pritlikave rasti, zavoljo tega "hoče biti velik." Razen sebe ne upošteva nikogar, le toliko, kot mu je v prid. Hoče, da se ga spoštuje, a drugim tega ne vrača, hoče, da se mu pomaga, za druge se ne zmeni. Živi v prvem nadstropju. 

V drugem nadstropju živi moj Osebni jaz, brat- s priimkom in imenom, ki se trudi pomagati in pripraviti "ta spodnjega" k sodelovanju, kar je povezano z mnogimi težavami, saj se zaveda, da je za sobivanje potrebno sožitje, dobra volja, dogovori in razumevanje. 

Tretji stanovalec - sestra v tretjem nadstropju je moja Duša, ki se kliče Višji jaz. Vrata v njene prostore nimajo kljuk, ne ključavnic. Samodejno jih odpira le harmonija, kadar jo "spodnja dva" vzpostavita. 


LABIRINT

Arhitekt Dedal zgradi Minosu, kralju Krete labirint. Bog oceanov, Pozejdon manifestira za utrditev kraljestva iz vode in pene Belega bika, kot darilo kralju in njegovi ženi - kraljici Pazifi. Pazifa se zaljubi v Belega bika, tako se rodi spaček, pol-bik, pol-človek Minotaver. Minotaver je postavljen v sredino labirinta, s tem postane strah in trepet ljudi. Zaradi vojaških razlogov kralj zahteva grozljiv davek, vsakih devet let mu morajo poslati sedem mladcev in devic kot žrtev za Minotavra.


KOMENTAR - LEGENDA

Arhitekt Dedal - Elohim.

Minos - umovanje.

Pazifa - čustvovanje.

Ariadna - duša - Višji jaz.

Tezej - Osebnostni jaz.

Minotaver -pritlikavi jaz - Ego.

Pozejdon - entiteta astralnih sfer.

Beli bik - nezavedno - čistost čustvovanj.

Ariadnina nit - zavest.


Vemo, da imamo poleg fizičnega telesa tudi umsko telo, ki ga predstavlja kralj Minos. Čustveno telo predstavlja kraljica Pazifa. Njuna hči Ariadna pooseblja duševno telo, Višji jaz. Darilo boga Pozejdona, ki gospoduje astralnim ravnem, je Beli bik - čistost hotenj. Pazifa zaljubljena vanj izgubi razsodnost odločanja, tako se iz zveze nagonov porodi spaček - Minotaver, ki simbolizira brezoblično in slepo materialnost, ki jo Ego s svojo naravnanostjo uteleša.

Žrtvovanje zahteva enostranskost, spoštovanje, pozornost, ki se ne vrača dajalcu, znano kot SEBIČNOST. Ko se odločimo temu napraviti konec, se Osebnost - Tezej, v stiku z Ariadno - dušo Višjega jaza, odloči zavestno, s pomočjo niti koncentracije vstopiti v labirint iluzij, slepil in maye ter končati vrtenje kolesa vzokov in posledic.

Napisal: Svit Valovnik