Spoznajmo svet fantazijskega romana, avtorica: Erika Gregorič

objavljeno: 8. maj 2018, 02:24 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 21. maj 2018, 02:41 ]


 

»Sem fantazijski roman, ne pustim ti spati, ne pustim ti, 
da bi me izpustil iz rok, prisilim te, 
da o meni govoriš še dolgo po tem, ko si me prebral. 
Ne veš pa, zakaj imam tako moč … 
me veseli, 
da sva se spoznala  …«Tako kot se za Zidom Nočne straže v Igri prestolov skriva popolnoma nov in neraziskan svet, tako se tudi za fantazijskim romanom skriva svet pisanja te literarne zvrsti. 


Spoznajmo svet fantazijskega romana


V novi rubriki »Spoznajmo svet fantazijskega romana« bomo skozi niz člankov postopoma odkrivali svet, ki se skriva onkraj fantazijskega romana, debelotar'ce, ki nas vselej tako prevzame zaradi obsega samega in privlačnih skrivnostnih platnic. Sprehajali se bomo med kolesjem celotnega mehanizma tega sveta in videli, zakaj za pisanje takega obsežnega dela avtorjeva domišljija sama po sebi ni dovolj. Na tem pohodu pa se bomo srečevali tudi z vsemi elementi, bitji in mehanizmi, ki pripomorejo k temu, da se lahko mi bralci potopimo v besedno estetske užitke ob prebiranju, h katerim sodijo temelji pisanja fantazijskega romana ter seveda lastnosti fantazijske književnosti in njenega sveta. 


Rubriko vodim Erika Gregorič, magistrica italijanistike. Za svoje magistrsko delo »Pisanje fantazijskega romana Legenda o Swordrei; od izkušnje v sanjah do knjižnega dela« sem prejela nagrado Srečko Kosovel Univerze na Primorskem za izjemne dosežke pri pripravi magistrskega dela.Erika G.Fotografija: internet, maj 2018


Preberite še Erikin Portret.