Dobro pisanje, avtor: i Novel Media, 23.9.2014;

objavljeno: 3. jul. 2014 04:25 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 30. jan. 2015 04:22 ]
Dobro pisanje

 Pisanje je potovanje v svet domišljije in v svet sanj. V mislih se preselimo v življenje likov, jih oživljamo, osmišljujemo njihova življenja, dejanja, načrtujemo njihove uspehe in neuspehe ter poskrbimo, da nas omrežijo. Ni ga bolj vznemirljivega potovanja in ni večje avanture kot je pisanje pripovedi, vsaj za nekatere. Končni izdelek je zgodba, pripoved. 


 S
ijajna pripoved je tista, ki deluje na bralce dejavno, tako, da jih ob branju skrbi, kako se bodo liki odzivali, se odločali, se navduševali, z njimi bodo sočustvovali, razmišljali o njihovih dejanjih in jim tudi sodili. Seveda vse v dimenzijah bralčevih/pisateljevih iluzij.


V čem je trik dobrega pisanja? Na to vprašanje je sijajno odgovorila ameriška pisateljica Gertrude Stein: "To write is to write is to write is to write is to write is to write is to write is to write”. Ta njena enostavna misel nas je je vodila do odločitve, da kreiramo motivacijski sistem s priporočili in spodbudami za tiste, ki si želijo osvojiti veščine pisanja: 365 tem za vsak dan. Metoda 365 tem pa ni samo za tiste, ki si želijo pisati umetniška besedila, temveč za vse tiste, ki bi radi pisali bloge, članke, objave na spletnih straneh, tudi za naš spletni časopis prihodnosti - za i Novel Media.

Ekipa i Novel Media