MENU‎ > ‎UTD - Denar za vse‎ > ‎Objave-UTD‎ > ‎

Peticija za UTD, julij 2016

objavljeno: 16. jul. 2016, 02:03 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 16. jul. 2016, 02:16 ]

Za UTD - Univerzalni Temeljni Dohodek - Peticija. 

Pridruži se tudi ti! 

Kaj je UTD? Živimo v družbenem sistemu, kjer je bogastvo družbe na splošno zelo neenakomerno porazdeljeno, zato je moralno edino pravično, da se del skupnega bogastva znajde tudi v žepih naših nepriviligiranih sodržavljanov, ki se soočajo z zelo hudimi ekzistenčnimi težavami, s splošnim pomanjkanjem. Danes je že več kot 200.000 (!) slovenskih državljanov revnih, glede na krizo, v kateri se nahaja Slovenija, se bo to število nedvomno še dodatno zvišalo. Srednji razred izginja, novi varčevalni načrti naših politikov, pa bodo dodatno prizadeli vse tiste, ki se težko prebijamo iz meseca v mesec. Pri nas na obzorju ni videti politika ali politično stranko, ki bi zagovarjala drugačen pristop do reševanja nastalih problemov, zato moramo postati vidni in glasni ter od naše države zahtevati spremembe, ki jih v sebi nosi UTD. Po izračunih Dr. Valerije Korošec je 300 EUR/mesec tista vsota, ki bi stvari spremenila, pri tem pa naš državni proračun ne bi dodatno obremenjevala, celo nekaj prihrankov bi ostalo. UTD bi prejemal vsak državljan Slovenije od dojenčka do stoletnika. Več o UTD si lahko preberete v tem članku časopisa Dnevnik (Objektiv):  


in članek starejšega datuma objavljen v Mladini: 

http://www.mladina.si/50634/dr-valerija-korosec-sociologinja/

S podpisom Peticije o uvedbi UTD-ja bomo naše vrle zastopnike ljudstva v Državnem zboru prisilili, da prisluhnejo nam, ki naj bi v demokraciji v resnici vladali. Cilje je, da bi v naslednjih dneh dosegli 100.000 podpisov! Peticijo bomo nato prinesli v Državni zbor RS.


Vse kar morate narediti, da vpišete svoje ime in priimek ter naslov vaše elektronske pošte.

Pobudo za peticijo pošljite tudi svojim prijateljem in znancem (Facebook, Twitter,...), saj je čas, da vzamemo stvari v svoje roke!

Tukaj se lahko podpišete!

http://www.pravapeticija.com/utdŠe več o UTD-ju, si lahko preberete na povezavi Sekcija UTD, prav tako na twitterju in facebooku.