MENU‎ > ‎VGC Morje Koper‎ > ‎Objave-VGC Morje‎ > ‎

Če hočeš ostati mlad, se ne smeš nikoli ustaviti, V.Č., avgust 2019

objavljeno: 3. avg. 2019 14:58 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 10. avg. 2019 01:50 ]
V majhen kolektiv Zveze društev upokojencev Koper sem prišla sredi julija 2019, v času, ko se v polnem teku odvijajo poletne počitnice za otroke. 


Če hočeš ostati mlad, se ne smeš nikoli ustaviti!

Prijetno sem bila presenečena, ko sem opazovala njihovo delo, veliko pripravljenost in zadovoljstvo, kako se lotevajo obstoječih in kako načrtujejo nove projekte. Predvsem me je navdušila njihova ustvarjalna energija in velika pripravljenost za delo, kajti ves čas so dejavni in v nenehnem pogonu ter snovanju novih idej za naprej. 

Nekje sem prebrala: Če hočeš ostati mlad, se ne smeš nikoli ustaviti. Tega se v kolektivu Zveze društev upokojencev MOK vsekakor držijo. Skrbijo drug za drugega, nobeno delo se jim ne zdi pretežko, vsega se lotijo, od čiščenja prostorov, kuhanja, igranja z otroki, zaupnega pogovora, organiziranja večjih in manjših dogodkov, drobnih pozornosti do svojih članov. Pravijo, da včasih pomaga le kratek klepet in poslušanje, da njihove težave postanejo obvladljive. Člani Zveze društev upokojencev se na zaposlene lahko zanesejo, obrnejo po pomoč, nasvet, velikokrat postorijo tudi kakšen opravek namesto njih. Za dobro počutje poskrbi kolektiv ZDU MOK, 
njihovi člani, prostovoljci in 
otroci

V poletnih dnevih so jutranje dejavnosti članov nekoliko bolj umirjene, pa tudi nekoliko manj jih je. Družijo se v različnih kotičkih, nekateri pridejo samo na jutranji klepet, morda na jutranjo telovadbo, drugi na igranje taroka, spet tretji na partijo biljarda ter na namizni tenis ... po enajstih dopoldne pa prostore napolnijo veseli otroški glasovi, ko pridejo z jutranjega plavanja in kajakaštva. Takrat zaživijo prostori VGC Morja in jih napolnijo z otroško razposajenostjo. Vsak dan otroci počnejo kaj novega, urijo sive celice, krepijo telo, se veliko smejejo, skozi igro se učijo vztrajnosti in kulture obnašanja. Kako potekajo naši dnevi si lahko ogledate na povezavi: VGC Morje Koper.

Na desni Cvetka Jagodič, predsednica ZDU MOK, na sredini Helena Videtič, vodja Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Mestne občine Koper, na levi Emina, ki je otrokom predstavila Kung fu, znotraj delavnic "Športajmo".


Delo z otroki in s starejšimi je eno 
najbolj plemenitih del

Po mojem osebnem mnenju je delo z otroki in s starejšimi, v kombinaciji s prostovoljskim delom, eno najbolj plemenitih del. Za posameznika pomeni velik izziv in nenehno preizkušanje samega sebe. Lastna usmerjenost in celostna naravnanost naredi iz tebe boljšega človeka. V Centru dnevnih aktivnosti in v VGC Morju smo naklonjeni vsem, ki si želijo enakopravno, neizločevalno, sproščeno in ustvarjalno druženje. Prvi vtisi?

Prijeten majhen kolektiv, veliko dejavnosti, pa vendar je videti, da je vse enostavno in utečeno. Prevladuje optimizem in pozitivna naravnanost. Videti je, da ne zaposlenim, ne prostovoljcem ni nobeno delo pretežko. Poskrbijo za zdrav humor in veliko smeha. Starši otrok so lahko brez skrbi in otroci se v naši sredini počutijo dobro. Zadovoljna sem, da sem postala del te skupne zgodbe, čeprav le za nekaj mesecev. Informacijska točka in družabni kotiček


Prijave in informacije, 
INFORMACIJSKA TOČKA in DRUŽABNI KOTIČEK. 

Cesta Zore Perello Godina 3, 6000 Koper, 

od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro

Telefon: 040/77-20-30, 

elektronski naslov: center.morje@gmail.com, 
in Facebook stran: centerMorje.Nosilec projekta Večgeneracijskega centra Morje je Zveza društev upokojencev Mestne občine Koper. Projektna partnerja sta Osnovna šola Koper in Ljudska univerza Koper. Program je financiran s strani Evropskega socialnega sklada, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Mestna občina Koper.

https://www.facebook.com/centerMorje/


Zapisala: Vanja Čibej, vodja projekta VGC Morje Koper
Fotografije so last VGC Morje Koper, 2019