MENU‎ > ‎VGC Morje Koper‎ > ‎Objave-VGC Morje‎ > ‎

Slikanje z akvareli za popolne začetnike v VGC Morje Koper, V.Č., november 2019

objavljeno: 9. nov. 2019, 01:05 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 13. nov. 2019, 06:33 ]
https://www.facebook.com/centerMorje/

Čeprav je slikanje z akvareli najstarejša likovna tehnika, nekateri pravijo, da je tudi najtežja in je zanjo potrebno veliko vaje. Akvarel odlikuje prosojnost, sveže, čiste barve, ki jih dosežemo z barvami in z dodajanjem in odvzemanjem vode. Za akvarele uporabljamo mehke čopiče, s katerimi dosežemo nežne, lahkotne in jasne poteze. 

Na delavnicah, ki jih organizira VGC Morje, se predvsem spoznavamo z osnovnimi ter različnimi tehnikami za slikanje z akvareli. Naučimo se tudi mešanja barv. Korak po koraku, počasi, preprosto in ob glasbi. Ko nas akvarelno slikanje in eksperimentiranje zasvoji, zlepa ne bomo odnehali. Vabljeni vsi, ki ste kadarkoli pomislili, da bi se radi spopadli s tem izzivom, pa do zdaj niste imeli te možnosti. Dovolj je, da pridete, kajti za začetni material poskrbimo mi. 

In še nekaj utrinkov iz delavnic.Albrecht Durer (1471-1528) je bil nemški slikar, grafik, matematik in teoretik umetnosti. S svojimi slikami, risbami in gravurami je eden izjemnih predstavnikov renesanse. Nekateri so ga imenovali oče akvarela.
 
vir: Wikipedija, november 2019, Velika trata , akvarel (1503), Albertina, Dunaj
 Vljudno vabljeni, da se nam pridružite 

 vsak četrtek, ob 16:30.Vse naše delavnice in dejavnosti so brezplačne!
Nosilec projekta Večgeneracijskega centra Morje je Zveza društev upokojencev Mestne občine Koper. Projektna partnerja sta Osnovna šola Koper in Ljudska univerza Koper. Program je financiran s strani Evropskega socialnega sklada, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Mestna občina Koper.https://www.facebook.com/centerMorje/Prijave in informacije, INFORMACIJSKA TOČKA in DRUŽABNI KOTIČEK. Cesta Zore Perello Godina 3, 6000 Koper, od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro. Telefon: 040/77-20-30, elektronski naslov: center.morje@gmail.com, in Facebook stran: centerMorjeZapisala: Vanja Čibej, vodja projekta VGC Morje Koper
Fotografije so last VGC Morje Koper, 2019