MENU‎ > ‎Virtualna galerija‎ > ‎

Objave-Virtualna galerija

Evina Shakti, 17.5.2015

objavljeno: 17. maj 2015 08:15 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 17. maj 2015 08:17 ]   Evina Shakti, V stiku z naravo 

Evino Shakti zanima vse, kar je mistično. Njena življenjska strast je ujeti čimveč lepih trenutkov skozi objektiv, še najraje naravo, vsa živa bitja, od dreves do mikroorganizmov. Je radovednega duha, avanturistka, raziskovalka po duši, ki ji nikoli ne zmanjka novih stvari, ki jih lahko spoznava in se jih uči. Rada se sprehaja in ob tem fotografira zanimive stvari, ki ji pridejo na pot. Odlična motivatorka, saj ji tako pravijo drugi, ker zna motivirati in spodbujati ljudi, da gredo po svoji življenjski poti, je svoje umetniško ime pridobila kot prostovoljna voditeljica joge in meditacije, ki ju uporablja tudi za umiritev duha v današnjem razburkanem svetu. Verjame, da z glasbo zdravi svoje telo, um in duha. Včasih tudi kaj napiše, najraje duhovne vsebine, ki vsebujejo predvsem spoznanja o sebi. Zelo rada ima živali in nedavno je spoznala, da njeno poslanstvo ni zgolj pomagati ljudem, temveč tudi živalim, zato s prispevki in samoizobraževanjem pomaga predvsem mačkam, ki so zavržene in potrebujejo pomoč. V življenju se drži načela "Živi in pusti živeti!", saj meni, da ima vsak posameznik svojo unikatno pot, po kateri se razvija in raste.Fotografija zg: Anže Drawle Šparovec, predelava: Evina Shakti
Fotografija sp: Evina Shakti
Nejc Kilar, 3.3.2015

objavljeno: 3. mar. 2015 01:34 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 3. mar. 2015 15:55 ]

3D vizualizacije 

Poglejmo si virtualno galerijo, kjer razstavlja Nejc Kilar, ki o sebi pravi:

"Moje ime je Nejc Kilar, ukvarjam pa se s 3D vizualizacijami. Komercialno opravljam različne vrste arhitekturnih, objektnih in reklamnih vizualizacij medtem, ko si za osebni izziv postavljam tudi projekte izven omenjenih kategorij. Na portalu nameravam razstaviti tako nekaj bolj osebnih del kot tudi projektov, ki sem jih opravljal z drugimi sotrpini. Za večjo zanimivost nameravam vključiti dela iz različnih kategorij, tako, da je za odpravljanje monotonosti že vnaprej poskrbljeno."Fotografija: Nejc Kilar, 2014

Jelena Kantar, Skozi moje oči, 3.2.2015

objavljeno: 2. feb. 2015 22:09 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 2. feb. 2015 22:32 ]

Jelena Kantar, kratek film - fotografije: Skozi moje oči


  Jelena Kantar je svoje raziskovanje sveta začela leta 2012, ko je za svoje prvo daljše potovanje izbrala Indijo. Najprej se je odpravila na jug, se nato počasi pomikala proti severu, nazadnje pa jo je pot vodila vse do Nepala.

Kratki fotografski film je nastal po avtoričinem dnevniku, ki ga je pisala skozi celo njeno potovanje. V njem razkriva svoj pogled na Indijo in na njeno kulturo.

S fotografijo se ukvarja bolj ali manj intenzivno že sedem let, vendar ne sodi med fotografe, ki so priklenjeni na fotoaparat. Verjame, da je določene spomine ali vtise lepše ohraniti v svojem spominu namesto na spominski kartici. Razmišlja, da je dober posnetek odvisen tudi od trenutnega počutja fotografa in ne samo od objektov in subjektov, ki jih poskuša ovekovečiti s fotografijo. Na svojih potovanjih namesto znamenitostim in krajini, daje prednost ljudem in utripu ulice.

Kljub temu, da jo določena oseba v trenutku fotografiranja navduši, ni nujno, da jo tudi fotografira, saj nikakor ne želi zmotiti njene intime. Včasih nastale fotografije niti ne razvije, saj se rado izkaže, da ne odslikava prave narave človeka. Človek v trenutku zavedanja, da je ali pa bo fotografiran, rad spremeni prvinske poteze obraza, pa čeprav nezavedno. Včasih se le zgodi, da je očesni stik dovolj dober povod za komunikacijo, s katero pridobi zaupanje človeka in ga kasneje tudi fotografira.

Odkrivanje novih dežel in njihovih kultur Jelena obožuje, ne samo preko fotografije, ampak na splošno, saj se zaveda, da so potovanja neizčrpen vir znanja, novih in drugačnih izkušenj, zato pa tudi najboljša šola, ki konec koncev šteje in da več kot kakršnakoli formalna znanja.

Povezava na Virtualno galerijo.

Kontakt: jelena.kantar@gmail.com, gsm: 040 900 242, Facebook

Fotografija zg: Sonora Satya

Fotografija sp: Jelena Kantar
Urša Brate, Awakenings, avtor: iNovelMedia, 12.1.2015

objavljeno: 12. jan. 2015 01:47 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 2. feb. 2015 22:11 ]

Urša Brate, fotografska razstava: Awakenings (Prebujanja)

Urša Brate, 2014  Urša Brate je ustvarjalka s srcem, ki svojim izdelkom vdahne življenjsko čarobnost, barvitost in igrivost. Študirala je v Benetkah na Akademiji lepih umetnosti, kjer je iskala svoj umetniški izraz predvsem s pomočjo risbe, slikarstva in fotografije, pa tudi inštalacije. Med študijem je razstavljala tako v Sloveniji kot v tujini. Po končanem študiju se je vrnila v rojstni kraj, kjer je ustanovila podjetje Lili`s Pot in kjer je svojo kreativnost in smisel za detajle izrazila v uporabnih izdelkih za dom. Trenutno živi in dela v Ljubljani.

Tokrat predstavljamo serijo njenih fotografij, ki nas spodbujajo, da začnemo razmišljati o pomladi in prebujanju.

Razstavljene fotografije presegajo njeno primarno funkcijo (odslikava in trenutni zapis stvarnosti) in povzdigujejo mimetičnost v likovno govorico. Avtorica lovi v objektiv detajle cvetov, listov, metuljev in sonca, ki so osnovni predmeti njenega zanimanja - narava, svetloba, prosojnost, krhkost in barvna harmonija. Nagovarja naše čute in nas morda spodbuja, da bi v roke prijeli čopič in prenesli rože na slikarski medij, zgnetli glino in zajeli prosojnost in detajle v porcelan, ali enostavno potopili nos med cvetne liste in uživali ob njenih vonjavah, si izdelali načrt za ureditev domačega vrta … ali se preprosto prepustili sanjarjenju.
Če želite, jo najdete na: ursa.brate@gmail.com

Povezava na Virtualno galerijo.1-4 of 4