MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

En svet - ena zavest, avtorica Zarja Trkman

objavljeno: 3. maj 2016, 02:20 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 3. maj 2016, 06:41 ]
En svet - ena zavest


Po delavnici Adriana P. Kezeleta "Raziskovanje duhovne empatije" v Novem Vinodolskem v aprilu 2016.


Raziskovalec zavesti, kot se sam rad poimenuje, Adrian P. Kezele, je na svoji spletni strani in na družabnem omrežju Facebook objavil kratek video zapis, v katerem je spregovoril naslednje:

"Želel bi spregovoriti par besed v zvezi s pred kratkim zaključeno delavnico Raziskovanje duhovne empatije v Novem. Zahvaljujem se vsem, ki so si vzeli čas in se mi pridružili pri raziskovanju področja, ki je tako fascinantno, da ga je nemogoče opisati z besedami. Tekom teh dnevom smo se približali izkušnji ENOSTI, tistega nivoja stvarnosti, na katerem smo vsi ENO. Izkušnje udeležencev so različne in jih je težko umestiti oz. ubesediti. Naj omenim le nekatere, ki sem jih objavil v svojem članku. Bili smo toliko zavzeti s to izkušnjo, da smo celo pozabili ovekovečiti dogodek s fotografijami, kar pa ni bistveno. Tisto, kar je bistveno, je, da smo pustili sled v svoji zavesti, sled na onem mestu, ki je skupno vsem. Prišli smo zelo, zelo blizu tistemu nivoju zavesti, kjer so vsi ljudje, neoziraje se na različnost, ENO, na nivoju, kjer ne obstaja nič drugega kot čista ljubezen.
Hotel bi, da vsi doživite to izkušnjo ali pa se ji vsaj približate, pa vam bo mogoče ta kratka refleksija pravkar končane delavnice pomagala, da se nam v prihodnje pridružite. Ker bodo še taka raziskovanja, ker je še veliko tega, kar je vredno raziskati v naši zavesti in ker bomo v prihodnosti to tudi počeli.
Še enkrat HVALA vsem, ki ste se mi pridružili in upam, da se kmalu vidimo na neki drugi delavnici." Nekaj misli udeležencev:

"Zahvaljujem se za čudovito izkušnjo! Ne vem, ali sem že kdaj občutila toliko ljubezni kot pri spiralnem plesu ob zaključku delavnice. To je bilo resnično spominjanje tega, kar smo bili oz. še vedno smo … ali to prepoznavanje duš, ta sreča, da se vidimo, ljubezen, ki se je dobesedno prelivala skozi nas … Bomo sploh lahko še kdaj tako ŽIVELI? Rada vas imam." /Marijana/

"Še naprej mi prija tišina. Nimam vprašanj. Izkušnje ni mogoče podeliti, treba jo je izkusiti. Četudi bi nas kdo snemal, slika ne more pokazati sijaja v očeh in povezanosti, ki se je čutila, ko smo plesali spiralni ples. Bili smo en glas. Nezamisljivo. Prelepo. Hvala vsem! "/Ksenija/

"Hvala za izjemno delavnico. Bilo je dosti smeha, solz, strasti, vznemirjenja, spontanosti … Upam, da boš delavnico še kdaj ponovil. Hvala za vse znanje in ljubezen, ki ju z nami deliš." /Karmen/

"Najbrž je moja zgodba podobna ostalim, ampak bilo je enostavno izjemno. To sem občutil že na delavnici in bi težko zajel in povedal, kar se mi je dogajalo. Težko bi opisal vse te emocije. Mogoče niso samo emocije- gre za nekaj več, nekaj, kar se v človeku prebudi, zbudi in ni samo izrečeno in namišljeno. Slednje sem zares občutil, ko sem se vrnil domov- takrat me je kar "zadelo"… šlo mi je na jok, pa ne zaradi žalosti. Enostavno zaradi občutka ljubezni … do vsega … in je še vedno isto." /Sašo/

"Iz srca hvala za priložnost sodelovali na tako čudoviti in skrivnostni delavnici. Kot da sem prepoznala enost in povezanost med nami ter ljubezen. Z besedami težko izrazim svoje občutke, saj ne povedo vsega …" /Lidija/

"Kakšni trije dnevi. Prepoznana globoka povezanost, aktivirani zrcalni nevroni, še bolj osvobojeno telo, postavljeni temelji za najvišje stanje zavesti, dostopno človeku, in kar je mogoče najvažnejše, ustvarjeno delovanje na najglobljem duhovnem nivoju za dobrobit vsega sveta. Kakšno delo in to z veliko zabave!" /Damir/Naj pripišem še nekaj svojih misli, da ne bom zgolj in samo prevajalka Adrianovih besed ter mnenj udeležencev. Tridnevne delavnice sem se udeležila tudi sama in neizmerno uživala v prekrasnem ambientu resorta Novi SPA, s čudovitim razgledom na Krk, otok, ki mi veliko pomeni, na katerem sem preživela ničkoliko krasnih trenutkov v objemu mojih najbližjih in meni dragih oseb. 

Fotografija: arhiv avtorice

Zelo rada citiram veleuma A. Einsteina: "Znanje je izkušnja, vse ostalo je informacija". Genialen citat! In res je: neponovljiva izkušnja je za mano, bogatejša sem za znanje, ki ga bom uporabila v svojem življenju. Izkusiti ENO je najbrž največ, kar človek doseže, če izvzamem svobodo v pravem pomenu besede.

Izkušnja enosti je osvobajajoča. Prav to izkušnjo sem najbolj doživela pri spiralnem plesu, ko sem se popolnoma predala in sprostila, zaupajoč Adrianu, ki je ples vodil, in udeležencem, ki so me sprejeli v krog ljubezni. Ko smo dejansko bili ENO in VSE. Ko ni prostora in časa. Med plesom sem mižala, točila solze in se smejala, skoraj sem se zvrnila z vozička, a me je nekdo zadnji trenutek ujel, čutila sem povezanost med plešočimi, nesebično ljubezen, ki nas je še bolj povezala v izkušnjo, katere moto je bil EN SVET- ENA ZAVEST.

Hvala vsem, ki so mi dovolili VIDETI jih, hvala Morani, Veroniki, Tijani, Vesni, Željki, Kristini, Zrinki, Edi, Nani,… pa seveda tebi, moj duhovni partner, Saša, ki si z mano delil svoj čas in čustva odkrito in iskreno.

Ter seveda iskrena hvala tebi Linda in še enkrat hvala tebi, Adrian, ki si z nami nesebično delil svoje izkušnje in veliko znanje ter nam omogočil to fascinantno in neponovljivo izkušnjo, ki jo skupaj še nadaljujemo, vsak dan ob 19.00, kjerkoli že smo.

EN SVET – ENA ZAVEST!!!

NAMASTE!avtorica: Zarja Trkman, Nova Gorica, 1.maj 2016