MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Intervju z Adrianom P. Kezeletom, avtor: Zarja Trkman

objavljeno: 16. mar. 2016, 01:51 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 16. mar. 2016, 04:03 ]
Adrian P. Kezele je plodovit hrvaški pisatelj, ki je napisal že 40 knjig. Kako simbolično, 40 knjig v 40-tih letih raziskovanja in iskanja! Ja, je neumorni iskalec odgovorov na vprašanja, ki si jih zastavlja že od trinajstega leta. 
Vprašanja kot so: od kod izviramo, kam gremo po smrti, kaj je smisel življenja … Odgovore išče ali je iskal v staro indijskih VEDAH. V le-teh je našel navdih za svoje številne knjige. Piše romane, pesmi, priročnike, pleše obredne plese - neodance … Vse izvira iz VEDEnja, ki je v Adrianu prisotno že zelo dolgo, tako rekoč od VED-no/od nekdaj/. Tako kot je v vsakem od nas, a se le redko kdo tega zaveda. Prav zavedanju oz. zavesti se, Adrian tako rekoč ves čas posveča.  

Kaj je bilo prej, jajce ali kokoš, zavest ali materija? 

Vse navzočnost zavesti /tudi naslov knjige slovenskega kognitivnega znanstvenika Mitje Peruša/, je pri Adrianu rodila odgovore na vprašanja, ki si jih človek zastavlja že vse življenje. 
1. Pred dnevi je izšla tvoja nova knjiga »Uklanjanje faktora karme« v hrvaškem in slovenskem jeziku. Predstavil jo boš v Novi Gorici in Ljubljani. 

APK: Tudi v Mariboru, kamor že tradicionalno prihaja več kot 500 obiskovalcev. Tudi tokrat je bilo tako. Veseli me, da je zanimanje tako veliko. 


2. Kaj je karma? 

APK: Najpreprostejši odgovor – karma je programska mreža, po kateri delujemo. Niz »programskih kod« ali »vzročnih zank«, zaradi katerih razmišljamo na določen način. Posledično način razmišljanja povzroča določene aktivnosti. Le-te pa povzročajo točno določene posledice. Znajdemo se ujeti v krogu neštetih ponavljanj. Karma zasužnjuje. 

Karma ni dana, karma je ustvarjena. Ustvarjena je preko vzorcev v razmišljanju in obnašanju. Ne sme se enačiti z usodo oz. s tistim, kar je že vnaprej določeno. Na žalost, če so programske kode, po katerih delujemo, čvrste in mnogoštevilne, se lahko zgodi, da je neki dogodek ali izkušnja neizbežna. Več kot očitno je, da če skočite iz tretjega nadstropja, se boste resno poškodovali ali celo umrli. Torej ne skačite iz tretjega nadstropja.  

Karmo lahko spreminjaš z dobrimi odločitvami. Zdaj, ta trenutek. Da dobre odločitve lahko sprejmeš, moraš imeti primerne informacije in seveda voljo, da nekaj ukreneš.
 


3. Če vemo, da je leto 2016 prav posebno, da je 95 % dano /drihma karma-nespremenljiva karma/, 5 % pa lahko naredimo ali spremenimo, kaj se nam, ČLOVEŠTVU, obeta? 

APK: Kar smo naredili oz. spravili v gibanje, se nam bo vrnilo. Zdaj nima več smisla o tem razpravljati. 

Bilo bi smiselno v preteklih letih, a danes ni več, ker se že dogaja, kar je bilo začeto. Niti ni važno, do česa nas bo to pripeljalo. Še več, nepotrebno je in celo škodljivo. Ker je usmeritev pozornosti na negativne posledice oz. možnosti ovira v izogib nevšečnostim v prihodnosti. Zdaj v tem trenutku moramo gledati dalje in ustvariti čim boljše pogoje, ki bi bili za planet in ljudi čim bolj ugodni in bi prinašali srečo človeštvu.4. Prakticiraš integralno meditacijo.

APK: Vsak dan, pravzaprav dvakrat na dan, se potapljam v tišino čiste zavesti. To je zelo osvežilno in prav temu se moram zahvaliti za energijo in ustvarjalnost ter mnogoštevilne druge dobrobiti, ki si jih brez meditacije ne morem zamisliti. To priporočam vsakemu, poleg tega pa učim Integralno meditacijo na krajšem vikend tečaju, po katerem so udeleženci usposobljeni za samostojno izvajanje te tehnike.


5. Si tudi mojster jyotisha /svetlobe/.

APK: Jyotish sem proučeval več kot 20 let. »Svetloba« je prevod besede jyotish, a gre za znanje o odnosu med mikro in makro kozmosom. Največkrat jyotish prevajajo kot »indijska astrologija«, a je zame mnogo več kot to. Je svetloba, s pomočjo katere odkrivamo mnoge skrivnosti življenja. Svoje znanje sem pridobil v triletnem študiju jyotisha, ki ga po mojem programu v Sloveniji poučuje izvrstna mojstrica jyotisha Ksenija Raškovič Nassif.


6. V eni svoji knjigi govoriš o razdvajanju svetov 2012―2021. Fascinantno!

APK: Pisanje te knjige je bila zanimiva izkušnja. Vključevalo je kontakt z »več dimenzionalno stvarnostjo«. Cela zgodba o spremembi epohe, predvsem okoli leta 2012, pravzaprav ni toliko vidna na vsakdanji ravni. Potrebuješ drugačne oči in drugačno razumevanje, da bi razumel stvari, ki se zdaj dogajajo. Poskušal sem to teoretično razložiti v knjigi »Razdvajanje svetov«, a zatem še v obliki zgodbe v romanu »Preden gremo predaleč«.


7. Tvoj naslednji projekt je »Raziskovanje duhovne empatije«. Si lahko obetamo novo knjigo, saj kot vem, prihaja obdobje, ki ga posvečaš pisanju, ki je zate, po mojem skromnem mnenju, čisti užitek, ki se mu predaš do skrajnosti. Ker iz športa vem, da je užitek zelo pomemben pri doseganju vrhunskih rezultatov, predvidevam, da se nam obeta še eno genialno delo.

APK: Duhovna empatija je ena važnih »osvobajajočih izkušenj«. Ob »izkušnji brezčasnosti«, ki sem jo pridobi z ustrezno meditacijo, v tem primeru s tehniko integralne meditacije, duhovna empatija zelo učinkovito razvozlava vozel karmičnih zank in nam omogoča stanje večje svobode. Kot izkušnja je fascinantna, a ne morem zagotoviti, da jo bo vsak doživel v popolnosti. Pravzaprav je fiziološko vezana na t.i. »zrcalne nevrone«. To pa je pod vplivom individualnih razlik in značajnih lastnosti. Kakorkoli empatična izkušnja se lahko razvije in dokonča, a to bomo delali na delavnici »Raziskovanje duhovne empatije« v Novem Vinodolskem, od 21. ― 24. 4. 2016. Vsi ste povabljeni in dobrodošli.

Kar se tiče naslednje knjige, pravzaprav ne vem /smeh/. Knjige so, vsaj zame, vedno presenečenje. Do zdaj so nastajale same po sebi, iz svojih razlogov, brez mojih načrtov. Menim, da bo tudi tokrat tako /smeh/.Intervju pripravila in prevedla: Zarja Trkman


Več o Adrianu Kezeletu si lahko preberete s klikom na fotografijo.


http://www.adriankezele.com/