MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Koncert vokalno instrumentalnega ansambla Reunion z gostoma, avtorica: Zarja Trkman, november 2016

objavljeno: 28. nov. 2016, 01:21 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 28. nov. 2016, 01:26 ]
Koncert vokalno instrumentalnega ansambla Reunion z gostoma 


Ob branju priporočamo poslušanje pesmi: Leonard Cohen - Halleluyah - KLIK! Vokalno instrumentalni ansambel Reunion še ni praznoval dveh let pa so že priredili prvi samostojni celovečerni koncert. In to v Novi Gorici, pred domačim občinstvom v prepolni dvorani OŠ Milojke Štrukelj, ki jih je nagradilo z gromkim aplavzom. Kar je znak, da je bil koncert več kot uspešen. Gosta večera pa sta bila Rudi Bučar, Istrijan, ki človeka razvedri s svojimi dovtipi in seveda z glasbo in besedili, ki ohranjajo kulturno dediščino slovenske Istre in karizmatični kantavtor Vlado Kreslin, ki sta se z veseljem odzvala povabilu.

"Danes bomo mi prižgali nov dan" je bil moto prireditve. In res so ga, skupaj z zvesto publiko. Dihali smo kot eno, sproščeno, z žarom v očeh, nekateri tudi s solzami. Za druge sicer ne vem, zase pač. Ko je kot prvo pesem Vlado zapel ENO PESEM, so solze kar privrele na oči. Pustila sem, da tečejo, da se posušijo na mojih licih. Vlado, kot da je usodno povezan z mojo družino, o tej usodni povezanosti sem enkrat že pisala. ENO PESEM smo namreč zapeli na slovesu od našega "tatkota" pred natanko 9-imi meseci.

Jana Skok, pevka Reuniona, nekdanja odlična atletinja, sedaj mati treh otrok, je v njej lastnemu slogu odlično povezovala prireditev, z izbranimi besedami nas je popeljala iz pesmi v pesem, z delčki besedil pesmi nas je prijetno opozorila na sporočilo prav vsake pesmi. Tako smo slišali ljudske pesmi, pesmi o vojni in upanju, da bi se vse vojne končale, o ljubezni, bolečini, tudi trpljenju, ki je spremljalo vojake v vseh nesmiselnih vojnah, o žalosti, ki je zajela domače, ko je njihov sin, brat, oče padel za neke ideale, ki so bili daleč od idealov.

Svetovno znane uspešnice so zazvenele mogočno iz stotih grl pevcev, ki so skoraj vsi svoje prve pevske korake naredili pri zborovodkinji Jožici Golob. Naj poudarim, da je ta ansambel nastal prav na pobudo nekaterih Jožičinih pevcev, ki so se zbrali ob njeni 50-letnici ustvarjanja v glasbi, iskanja talentov. Marsikaterega je prav Jožica odkrila in evo: rezultat je več kot očiten. Vokalno instrumentalni ansambel REUNION. Jaz bi besedo REUNION prevedla na svoj način, in sicer PONOVNO ENO. In da so pevci, njihov duhovni vodja Radovan Kokošar, ki je naredil večino aranžmaja skupaj z Anžetom Vrabcem, odlični instrumentalisti, ustvarili tako energijo, ki kar popelje v neke druge dimenzije. Eno ogromno srce jih je združevalo. Popolnoma so se predali, peli z zanosom in užitkom, nas, publiko, so popeljali v nove dimenzije doživljanja glasbe. 

Vem, da bodo stopali po tej poti, ki so si jo začrtali, ponosno in pogumno, z žarom v očeh, s predanostjo glasbi, ki ponuja toliko lepega, ki odpira srca še tako razočaranega človeka, ki nas druži, ki nas popelje v ENOST, kar nedvomno smo, le pozabili smo na to. Vso srečo vam iz srca želim. Vem, da boste postali odlični ambasadorji glasbe in Slovenije, če hočete.

Koncert se je zaključil z Lennonovo Imagine, ki jo je zapela Ana Lapajne, doživeto, sijajno. Nato pa še vrhunec večera, Halleluyah Leonarda Cohena, legendarnega in karizmatičnega pevca. Več kot spomin, več kot poklon pevcu, ki se je s svojimi pesmimi zapisal med zvezde popolnoma upravičeno. Čudovit zaključek koncerta, ki je pokazal svojo veličino, veličino, ki jo ponuja predanost glasbi, petju, temu, kar pač člani Reuniona počnejo z užitkom in zanosom.

So long Leonard, hvala Reunionu za prelep večer in hvala Ani Zavrtanik Ugrin, ki je uspešna pobudnica in predsednica ansambla. Hvaležni smo ji, nedvomno. Pa nasvidenje na naslednjem koncertu!!!


Napisala: Zarja Trkman
V Novi Gorici, 18. listopada 2016
Preberite še:

Dotore Rudi
napisala: 
Mojca Zelenko

Vena, velika dama, 
napisala: 
Alenka Prelc

Nori orkester in Kamišibaj v Izoli, 
napisal: 
Spletni čas

7. primorski pravljični festival, 
napisal: 
Spletni čas

Temačno in drugačno,
napisala: 
Dolores Peroša

Blog, ki z vami deli osebne izkušnje, 
napisala: 
Monika Kubelj

Planinsko cvetje, napisala: Lidija Polak

November 2016, napisala: Nika Korsič