MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Konopljina čajanka, napisala: Zarja Trkman, februar 2018

objavljeno: 2. mar. 2018, 00:49 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 2. mar. 2018, 02:04 ]Konopljina čajanka 
v SReČNI hiši v Novi Gorici 


Vstopim v dvorano, prijetno diši. Mlad par, on iz Dolenjske, ona Istrijanka, me pospremita z nasmehom na stol. V roke dobim majhni vabili, na katerem so predstavljene njune bodoče delavnice. Njuna kmetija na koprskem je Kmetija svetih rastlin VRINDIKA, v Bertokih je. 

Vabilo se glasi takole:  

»Vodimo različne seminarje in delavnice za dobrobit človeka in narave. Naši produkti podpirajo sonaravno idejo bivanja.

Konopljina čajanka je dogodek, kjer se ob sproščenem vzdušju in konopljinem čaju seznanimo z vsem, kar se tiče te dragocene rastline.

Delavnica o domači rabi konoplje in njenih ekstraktih pa je namenjena praktični izkušnji, kako doma pripraviti kremice, macerate kot tudi kulinarične dobrote in si tako priskrbeti samooskrbo zdravja za celo družino.«


Barbara in Lenart Vrindavan gojita konopljo na več hektarih. Imata certifikat. Lenart nas toplo pozdravi in nemudoma se med nami vzpostavi prijetno vzdušje. Barbara sprva le nemo opazuje, potem pa se tudi sama začne vključevati. Njen trenutek nastopi, ko se loti pripravljati konopljin čaj in kasneje smuti.

Še nisem doživela tako dobre predstavitve konoplje, njenih blagodejnih učinkov na človeka, tako preproste, a obenem strokovno podkovane razlage o zmotah in resnici o konoplji. Začarano smo vsi sledili Lenartovim besedam. Diplomirani inženir agronomije in hortikulture je vso zgodbo o konoplji predstavil tako preprosto in jasno, da sem mu takoj zaupala. Že dolgo se odločam, da bom poskusila še dodatno podkrepiti svoj  kanabinoidni sistem z vnosom konopljinih pripravkom.

Odločitev je padla. Lenartu sem zaupala svoje težave, svojo domnevno, pravim domnevno, diagnozo, ker še po 18 letih nimam dokončne. Brž se je Lenart posvetil mojemu primeru, svetoval, kaj in kako naj jemljem ter mi ponudil svoj nadzor. Seveda bova ob vsakem povečanju doze v stiku, ker mlad agronom deluje na osnovi svojih izkušenj, ki jih deli s tistimi, ki mu prisluhnejo. Vesel pa je predvsem povratnih informacij in sodelovanja s človekom, ki se za njegove izdelke odloči.

Barbara nam je pripravila odličen čaj iz kokosove moke, konoplje, popraženih lešnikov in začimb, vsaj mislim, da je bilo tako. Potem pa je iz usedline čaja naredila odličen smuti. Vsi smo z velikim veseljem poskusili oboje in bili vidno navdušeni. Prijetno druženje, medsebojno sodelovanje, klepet in nasveti, ki smo jih prejeli je, upam si trditi, prav na vsakega obiskovalca naredilo dober vtis.

»Pridemo na delavnico o Domači rabi konoplje in njenih ekstraktov«, ki bo že v petek na goriškem koncu, nas je kar nekaj potrdilo. Razšli smo se bogatejši za nova, zanimiva spoznanja, za nova znanja, predvsem pa polni vtisov in dobre energije, ki je zavladala med nami in mladima zakoncema. Tako sproščeno, tako iskreno in odkrito, tako enostavno. Ker sta enostavna, Lenart in Barbara, ki sta naletela na več kot 20 zvedavih in prav tako odprtih in enostavnih udeležencev. Hvala vsem za izjemno zanimiv večer, ki se je danes dopoldne nadaljeval pri meni na domu z obiskom Barbare in Lenarta.

Ko srečaš in malo bolje spoznaš tako preproste mlade ljudi, si ne moreš kaj, da ne bi bil srečen, vesel in zagnan. Predvsem pa hvaležen. Za vse znanje, za vse izkušnje, za nesebično deljenje in tudi dajanje. Ja, marsikaj sta nam Barbara in Lenart podarila. Zlasti svoj čas, pa tudi svoje izdelke, konopljin čaj, kremo … vsega pač nočem izdati.

Pridite na delavnico v petek, najverjetneje bo v Šempasu na društvu Rasa ali pa v Novi Gorici na naslovu VSE – ENO. Odvisno od števila prijav.

NAMASTE!!!

https://www.facebook.com/events/1568845889902588/
Fotografija: Iz arhive Kmetije Vrindika, Izola