MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Laura Kanyo, napisala: Zarja Trkman, april 2017

objavljeno: 20. apr. 2017, 01:33 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 20. apr. 2017, 01:55 ]

Slikarska razstava Laure Kanyo

Grafična oblikovalka Laura Kanyo se kot slikarka predstavlja prvič. Slikanje je bila njena dolgoletna želja in končno se je odločila, da jo uresniči. Prepustila se je navdihu in ustvarja v različnih tehnikah. Ker je prostovoljka naše hiše, smo se odločili, da jo ob Dnevu za spremembe v SReČNI HIŠI predstavimo s prodajno mini razstavo njenih zadnjih del, tudi zato, da njeno ustvarjalnost spodbudimo.Predstavljamo njene akvarele, olja in akrile.

Mandale (akvareli) so nastajale že v obdobju oblikovanja, ko se je podajala na pot duhovnih raziskovanj.Tako imenovane angelske risbe so plod trenutkov čiste pretočnosti, saj je neka energija vodila njeno roko, pa tudi besede, ki jih je zapisala ob teh risbah, kažejo, da je bila vodena, saj pisava sploh ni njena. Kasneje je risbe oplemenitila še z barvami.


Olja na večjih platnih so ji bila še poseben izziv. Dela jih tudi po naročilu. Naročnik ji predoči svojo željo in pokaže, kje naj bi slika visela. Ko se Laura loti slikanja, se popolnoma prepusti navdihu. Največkrat se zgodi, da so ta dela prežeta z zgodbo osebe, ki sliko naroči.


Za slike, ki so narejene z akrilom, avtorica ne uporablja čopičev, temveč lesene paličice, s katerimi niza piko ob piko. Ta tehnika jo je prevzela, ko je spoznavala aboridžinsko umetnost. Navdušila se je nad PIKO. V tej smeri trenutno razvija svoj osebni slog.


Ustvarjanje je eden izmed načinov odpiranja in sproščanja ter usklajevanja notranjih vibracij. Ljudi je velikokrat strah prijeti čopič v roke, ker nimajo predhodnega znanja. Laura se je odločila, da bi prirejala delavnice prav s to tehniko, saj je bil vsak, ki j pri njej poskusil s PIKO ob PIKO, navdušen nad svojim izdelkom.


Laura v sobi Spoštovanja, vsak dan ustvarja od 17.00 do 20.00 sliko iz PIK, ki smo jo začeli obiskovalci na Dnevu za spremembe in jo končujemo, upam da v tem tednu. SONCE na velikem platnu bo spomin na Dan za spremembe in bo krasilo Sončno sobo, katere botra je Lilijana. Pridružite se nam, pričakujemo vas vsak dan v SReČNI hiši. Prispevajte svoje pikice in svojo energijo v SONCE. Pika ob piki je prava meditacija, terapija za ranjene dušice, pa tudi prav posebna meditacija, ki čisti um in srce.


Za ogled vseh fotografij Klik na prezentacijo!
Napisala: Zarja Trkman
Fotografija: David Verlič

Preberite še: