MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Muca CUPatarica, napisala: Zarja Trkman, maj 2020

objavljeno: 26. maj 2020, 00:38 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 26. maj 2020, 06:23 ]

Muca CUPatarica 

Odmevno ime novega Centra Uporabnih Predmetov v Solkanu MUCA CUPatarica je center dobil po slavni Muci Copatarici Ele Peroci z ilustracijami Jelke Gošnik. Ime centra so izbrali dijaki novogoriške gimnazije, ki so k odprtju hiške na bivšem solkanskem mejnem prehodu prispevali prelep video. O trajnostnem razvoju, o potrošništvu, o ponovni uporabi predmetov, o recikliranju … Danes, 25.5.2020, je hiška Muce CUPatarice odprla svoja vrata. Lična hiška s predmeti, ki ji predvsem zaznamuje ponovna uporaba, od nakita iz plastike, preko oblek, torbic iz jeansa, iz starih kajbovk, do kredenc, poličk, obešalnikov, stalaž … čevljev, starih oblek, rut in šalov … tudi gugalnica je med njimi. Skratka NI DA NI. 

Opremljena je res z okusom, prijetno domovanje muce CUPatarice bo to. Muce, ki vztrajno preganja miško iz svojega domovanja. Miško, ki hoče delati škodo trajnostnim ponovno uporabljenim predmetov.

V hiški, ki je danes, na DaN MLADOSTI odprla svoja vrata in bo odprta za obiskovalce, kupce, ljudi, ki bodo izmenjali predmete ali pa jih kupili po »zeleni ceni«, vsak dan med 14. In 18. uro ter vsako prvo soboto v mesecu se bodo izmenjevala tudi predavanja, delavnice, izmenjevalnice oblačil in okrasnih predmetov. Obeta se lepa popestritev dogajanja v so-mestju Nova Gorica-Gorica.

To je že drugi CUP center, za Izolo zdaj tudi na »meji« med Novo Gorico in Gorico. Obeta se jih še več, takih centrov po Sloveniji. Zaenkrat sta dva in najlepši je prav tu, v Solkanu.

Yes, naj se nadaljuje poslanstvo Mojega sveta, čistega planeta. Poslanstvo ideje: rešimo, kar se rešiti da. Naredimo zemljo spet prijazno vsemu živemu. 

Naj živi in se razvija ZEMLJA, v smer, ki nudi sobivanje, strpnost in ljubezen.

ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI.