MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Pika na DOŽIVETO, avtorica: Zarja Trkman

objavljeno: 26. jun. 2019, 02:16 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 26. jun. 2019, 02:18 ]

Pika na DOŽIVETO 
Izpluli smo, na kresni večer smo izpluli. DOŽIVETA je bila polna, številni slepi potniki so se nam pridružili. Ob vkrcanju harmonika prijatelja Miloša ter klarinet njegovega vnuka Vala. Za korajžo. Popeljala sta nas v Ameriko, kot bi me hotela spomniti, naj se podam tudi tja. Morda se bom res, morda že naslednje leto.

Medve in DOŽIVETA — s/z Alenka Palian v/naTumova 5, Nova Gorica.

Uvodni pozdrav prijateljice Klavdija Lutman nas je popeljal v svet števila 23 in svet boginje. Število, ki prinaša obilje. Prineslo ga je, obilje doživetij.

Kapitanki Vida Mokrin-Pauer in Nevenka Vrančič sta nas varno vodili med čermi, med ledenimi seraki, po valovih oceanov in morjih, med fjordi in otoki. Nevenka je brala odlomke iz DOŽIVETE, izbirala je glede na svoje poslanstvo. Z igralsko žilico se je dotaknila Aurorinih haikujev, ki so nastajali na križarjenju. Ni pozabila na odlične predstave, ki jih je bila Aurora deležna vsak večer, skupaj s svojimi svetovnimi popotniki. S celega sveta so bili, različnih ras, veroizpovedi, bogati, malo manj bogati, zvedavi in zanimivi. Nekaterih se je Nevenka dotaknila. Morda je malo preveč poudarila kako je bila Aurora ljubljena, njen kraljevski stan, madame so jo klicali.

»Povsem upravičeno«, je povedala Vida, pesnica in pisateljica, ki je DOŽIVETO predstavila. Pa Auroro tudi. Z vsemi lastnostmi njenega značaja, z vsemi napakami in pomanjkljivostmi. Da uvaja v svet literature povsem nov pristop. Neobremenjen z literarnimi zahtevami in pravili. To je bodočnost, zavel je nov veter, ki sta ga sprožili tako ISKRENA, kot zdaj tudi DOŽIVETA. Ter Zarja, Aurora.

Letiva na krilih DOŽIVETE ... after party.

V nove Zarje bi lahko poimenovala ta literarni VAL. Naj valovi, skozi vse prepreke, skozi čeri. Vsemu navkljub.

Vodena meditacija skozi DIH, svetovna meditacija za MIR, ki jo je vodil prijatelj, Francoz, ki živi in dela v Londonu, nas je potnike na DOŽIVETI popeljala ne le okoli sveta, temveč tudi vase. Vdih, izdih. Dihanje. Preprosto, a tako vseobsegajoče. Če ga ni, tudi tebe ni, ni mene, ni nas. Dihajmo torej in jadrajmo s polnimi pljuči. Novim doživetjem nasproti. Z vetrom v laseh, s soncem v dlaneh.
Konec je zgodbe. 
Končana je pot. 
Our journey continues.

Haiku, Zarja, 26.6.2019


Prijateljica Klavdija Mozetič mi je uokvirila sliko umetnika s Tahitija ... Francoz ARNO jo je naslikal na lan, z naravnimi barvami, ki jih dela iz lave, ki jo najde na otokih ljubezni v Francoski Polineziji ... pod sliko je artefakt Ganesh, ki sem ga kupila v Indiji in me je ščitil vso pot, ter kozarček s svečko, ki sem ga sama izdelala — v/na Tumova 5, Nova Gorica.

Album s fotkami, darilo Mojka Georges, ki me bo vedno spominjal na potovanje okoli sveta ...
domač šopek mi je poklonila Mateja Velikonja, skupaj s sivkinim milom, ki ga sama izdeluje.

Tik pred začetkom potovanja okoli sveta z DOŽIVETO, na kresni večer, na poletni solsticij ... večer se je nadaljeval v kresno noč, bolj kot ne brez spanja.

Val in njegov nono.

Pričetek meditacije za MIR — s/z Jean Marc Degioanni Melchizedek, Klavdija Lutman in Vida Mokrin-Pauer

Ja, tako pač je, hehehe.

Moja sestra Kiti.

Jadranka je v elementu, smeha, da padeš dol — skupaj z: Klavdija Mozetič; v: Nova Gorica.
Napisala: Zarja Trkman
Fotografija: Mili Presnojedec