MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Poseben gušt pod zvezdami, avtorica: Zarja Trkman

objavljeno: 23. jul. 2016, 05:10 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 23. jul. 2016, 21:58 ]

Poseben gušt pod zvezdamiPriporočamo: poslušanje glasbe - Karlo Špacapan, Etno banda Poseben gušt (Iztok Mlakar) - KLIK! 

Ja, prav poseben gušt se je zgodil pod zvezdnatim nebom na Poletni sceni v Novi Gorici, ki jo krasita dve skulpturi iz palet, Punčka s pentljo v laseh in Fantek. Izvirna scena mlade ekipe, ki ji je bila zaupana naloga popestriti poletje v našem ne več tako mladem mestu. In to je mladcem več kot uspelo. K sodelovanju so pritegnili številne že uveljavljene umetnike, dobili pa so priložnost tudi mladi, ki šele prodirajo na sceno.

https://www.facebook.com/etnobanda/
Fotografija: Jaka Čurlič - http://www.jzacrew.com/

Poseben gušt je skupina, ki preigrava poezijo Iztoka Mlakarja, prihajajo z Dolenjske. Kitarist, harmonikar in kontrabasist ter seveda pevec, ki se s svojim glasom lahko uspešno kosa z izvirnežem, domačinom Iztokom. Njegova interpretacija je več kot odlična. Celo glas g, ki ga načeloma obvladamo le Primorci, mu ne dela nobenih težav. Skratka "rojeni" Primorec. Ob vrhunskem igranju kitare, harmonike in kontrabasa in lepih back vokalih, so nam Dolenjci pričarali krasen večer, ki se je nadaljeval v prijetno druženje. Če ne zanemarimo dejstva, da se člani skupine ukvarjajo z glasbo ljubiteljsko, je bil koncert enkraten. Energije med izvajalci in publiko so stekle , se prelivale in objemale čustva, ki so se rodila in sprostila. Bilo je smeha, solz, žalosti in veselja, sreče in ponižnosti, skratka paleta občutkov, ki so se prepletali v eno krasno zgodbo.

Pevec je z žarom povezoval dogajanje, ga začinil s šalami tudi na račun predsednika Boruta in Mirota, politika Ivota in še koga. Nezmotljive šale, ki prikažejo naše politike v iskreni drži, ki jo opazi budno oko ter zapoje skozi poezijo in humor. Pristno in nepokvarjeno, kot so srca malih ljudi, ki zgolj opazujejo in včasih opozorijo na nesmisle, ki jih voditelji počnejo, v veri, da delajo za narodov blagor.

Poseben gušt nam je torej pričaral čudovit večer, ki se je že prevesil v noč. Pevec je bil deležen tudi treh kozarčkov rdečega primorskega vinčka, jezik se mu je še bolj razvnel, "vino je po grlu steklo" in vse je bilo lažje in enostavneje. Publika se je pridružila back vokalom in energija je bila popolna.

Takih večerov ni veliko, tako pristnih in preprostih, kot so pristni in preprosti Dolenjci, ki so nam z žarom v očeh čarali nasmehe in solze na obraze. Hvala vam Poseben gušt za ta prelep večer, ki ga bomo ohranili v srcih, dokler ne pozabimo, hihihi. HVALA, HVALA, HVALA!!!


Avtorica: Zarja Trkman