MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Posledice Bruslja - Adrian P. Kezele, prevod: Zarja Trkman

objavljeno: 24. mar. 2016, 05:34 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 28. mar. 2016, 06:29 ]


Adrian P. Kezele je hrvaški raziskovalec zavesti in plodovit pisatelj. Intervju z njim smo objavili na našem Spletnem času. Odločila sem se za prevod njegovega razmišljanja o terorističnem napadu na Bruselj oz. razmišljanja o tem, kako bi se človeštvo lahko izognilo podobnim dogodkom v prihodnje. Adrian prisega na zavest, ki je edino smiselno vodilo v življenju vsakega človeka. Vi smo med seboj povezani prav preko zavesti. Smo ENO. 


Fotografija: Zarja Trkman

"Redko komentiram aktualne dogodke" je v videu rekel Adrian P. Kezele," a tokrat bom naredil izjemo, zaradi nedavnega terorističnega napada v Bruslju. Kakor sem že govoril v svoji jyotish analizi za leto 2016, sledi obdobje, v katerem lahko le malo naredimo, pravzaprav sledi obdobje, ki je posledica prejšnjih aktivnosti, ta nespremenljiva karma (95 %), skozi katero enostavno moramo iti. To se je začelo dogajati in velika verjetnost je, da se bo kaj podobnega dogajalo tudi v prihodnosti. Kakorkoli obstaja še drugi del, tistih 5 %. Postaja več kot očitno dejstvo, da četudi obstaja tako malo šans, da nekaj spremenimo, se splača, da delujemo v tej smeri in poskušamo nekaj spremeniti.

Moje priporočilo tistim, ki to berete je, da se to lahko naredi, da je pravzaprav treba nekaj narediti. Večina nas povprečnih ljudi gleda to, kar se dogaja in misli, da ne moremo ničesar narediti. Svet se spreminja pred našimi očmi, nikoli več ne bo enak. Svet gre v smer, ki večini ni všeč. Kaj bi lahko naredili, ne vemo.

Problem naše družbe pa tudi problem posameznika, ki živi v današnjem času je ta, da nismo dovolj seznanjeni s tem, kaj upravlja naša življenja, nismo dovolj poučeni o tem. Enostavno ljudje sploh ne razmišljajo o tem, temveč zamahnejo z roko češ, ničesar ne moremo spremeniti.

Dejstvo je, da vse naše odločitve izhajajo iz zavesti. Vsak posameznik sprejema neke odločitve zavestno. Enako to dela tudi tisti, ki je v svoj način življenja zaobjel terorizem in na nesprejemljiv način počne stvari, da bi dosegel svoje cilje. Stanje zavesti je osnova vsega, kar počnemo. Včasih so to družbene, socialne in politične okoliščin, medtem ko so to včasih majhne osebne stvari, ki nas potegnejo v eno ali drugo smer. Kakorkoli že, vedno se vrnemo na svoje stanje zavesti. To je tako enostavna stvar, tako bazična. A o tem nam nihče ne govori, niti v šoli, še zlasti pa ne v medijih.

Druga stvar oz. dejstvo je, da smo vsi mi zavestna bitja in ta zavest je tisto, kar nas povezuje. Mi smo na nek način eno, smo povezani preko zavesti. To včasih slišimo iz ust religioznih ali duhovnih avtoritet, a to za povprečnega človeka nič ne pomeni in tudi ne bo pomenilo, dokler ne bo šel skozi svojo izkušnjo. Kar nam je potrebno, je izkušnja te povezanosti na globokem nivoju. Ko bomo to doživeli, se bo zgodilo neverjetno globoko prebujenje, prebujenje v stvarnosti, ki nam je popolnoma neznana, v stvarnosti duhovne empatije. V tej stvarnosti se to, kar se trenutno dogaja, enostavno ne bi smelo zgoditi. A se dogaja. Svet drvi v smer, ki nas upravičeno skrbi. Vprašanje je, ali moramo res samo čakati, da se to dogaja, ali se moramo naslanjati na rešitve, ki jih ponuja politika? Ali mi, kot posamezniki, lahko kaj ukrenemo? Če mislite, da bodo to situacijo rešili svetovni liderje, Angela Merkel, Obama, evropska unija, Nato, … se motite. Menim, da je vsakemu jasno, da je to utvara. To se enostavno ne bo zgodilo. Stanje zavesti ni tako, da bi tako spremembo podprlo.


Kaj lahko storimo?

Vsak posameznik, ki razume, da smo na nivoju zavesti vsi povezani, ve, da sprememba v zavesti enega človeka pomeni spremembo zavesti celega sveta.

To je poziv za AKCIJO. Vaša odločitev je, ali vse gledate od daleč, misleč, da ne morete ničesar ukreniti, in nadaljujete življenje, kot da se ni nič zgodilo. Lahko pomagate na različne načine, recimo finančno, aktivnostjo, z donacijami, denarnimi vložki, s svojo energijo. Vse to gre na saniranje že nastalega problema. Mogoče je vse to posledica našega delovanja, a se naša vizija ne sme zaustaviti na tem mestu. Pred nami je mogoča daljna prihodnost. To obdobje bo prešlo, moramo gledati še dlje. Prihodnost bo ustvarjena na naših akcijah zdaj.Torej:

pozivam vas, da se mi pridružite v tem, kar se bo zdaj dogajalo. V aprilu bo delavnica v Novem Vinodolskem. To ni sam delavnica, seminar, to je veliko več, veliko globlje. To je poseg na tisti nivo, ki lahko spremeni stvar.

Če se v vas prebudi ta iskra; če se ena sveča prižge na enem mestu, obstaja verjetnost, da se bo to zgodilo tudi na drugem mestu. To se bo razširilo kot val. Mogoče je zdajšnje obdobje zadnji trenutek, ki ga imamo. Da je življenje v tem trenutku relativno normalno in tako, kot ga poznamo.

Na vas je, da se odločite. Da se odločite zdaj, ne čez mesec ali dva ali ko greste v pokoj ali ne vem kdaj, nekoč v prihodnjem času, ki ga mogoče sploh ne bo. Od vas je odvisno, da rečete: poskusil bom, poskusil bom oživeti ta nivo zavesti, kjer smo vsi skupaj, poskusil bom v sebi prebuditi to ENOST, to izkušnjo, ki lahko edina prepreči take dogodke, da se nikoli več ne pojavijo v svetu človeka oz. sploh na tem planetu.

Odločitev je vaša. Priložnost imamo, pa če je še tako majhna.

Iskreno upam, da se mi boste pridružili in krenili v tej smeri. Hvala vam!!!"
Prevedeno z videa Adriana P. Kezeleta, ki ga je posnel dan po terorističnem napadu v Bruslju

https://www.youtube.com/watch?v=nkeiarpH_Ow

napisala in prevedla: Zarja Trkman