MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Skrita sporočila, napisala: Zarja Trkman, marec 2017

objavljeno: 24. mar. 2017, 01:29 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 24. mar. 2017, 09:22 ]


Skrita sporočila DEL CELOTE SEM. 

V MENI IN OKROG MENE JE. 

PREBUJANJE SE JE ZAČELO. Adrian P. Kezele nam je ponudil še eno zanimivo delavnico Skrita sporočila. Kot vse njegove, ki sem jih do sedaj obiskala, je bila tudi ta fascinantna. "Ne vem, kaj je na tem Adrianu, enostavno zleze ti pod kožo". Tako sta menili moji dve znanki, ki sta se prvič udeležili Adrianove delavnice, potem ko sta čisto po "naključju", ki seveda ni naključje, od založbe Chiara prejeli v dar njegovo najnovejšo knjigo SINHRONICITETA prebujanje Celote. Kot da bi sinhroniciteta že delovala, da bi jima Celota odgovorila na, sam Bog ve, katero vprašanje. Delavnico sta zapustili zelo zadovoljni in se podali življenju naproti. 

"Ste se kdaj poskusili pogovoriti z Življenjem? Ste ga skušali kdaj kaj vprašati? Prepričan sem, da ste že kdaj pogledali v nebo in zavpili: "Oh, nebo, zakaj se to dogaja ravno meni?" Tu in tam to počnemo vsi. Toda ali ste zares pričakovali odgovor? In, če ste ga pričakovali, ste ga tudi dobili? In če ste ga dobili, ali ste ga prepoznali? In končno, če ste ga prepoznali, ste ga ubogali?"

Tak je uvod v najnovejšo knjigo Adriana P. Kezeleta, ki mu sledim eno leto, a sem po tem kratkem letu bogatejša za veliko spoznanj, veliko znanj, ki jih Adrian nesebično deli z nami. Ja, na svoji poti iskanja je že več kot 40 let, toliko, več kot 40 je tudi njegovih knjig, ki jih je napisal v dobrih 20-ih letih. Plodovit pisatelj, menda 6. najbolj bran na Hrvaškem, je Adrian P. Kezele. Pa ne samo to, zase pravi, da je raziskovalec zavesti, ki je zanj pred materijo, pred vsem kar smatramo za resnično, oprijemljivo …

Življenjska Celota se nenehno pogovarja z nami, nam pošilja sporočila. Pa smo jih pripravljeni zaznati? In še bolje: smo jih pripravljeni razumeti? Skoraj vsak bo zmignil z rameni, nejeverno in dvomljivo.

Na delavnici Skrita sporočila smo se v praksi poskušali pogovarjati s Celoto. "Če bi se radi pogovarjali z življenjem, se morate najprej naučiti njegovega jezika, sestavljenega iz smiselnih skladnosti". Gre za neke vrste "naključja", ki za nas nosijo določene pomene." Tako Adrian! Izločiti morebitne nejasnosti.

In smo poskusili. Bilo je zanimivo, naravnost neverjetno.

Ko postaviš vprašanje Celoti, ki je prav zastavljeno, le-to mora biti resnično in zate pomembno. Vprašanja naj bodo jasna in konkretna. Najboljša so tista, na katera je mogoče odgovoriti z DA ali NE. Vprašajte za nasvet in ne za napoved.

In to smo počeli ves vikend. Postavili smo si tri vprašanja. Odgovori so prispeli takoj, če je bilo vprašanje pravilno zastavljeno. Kakšni so bili odgovori? Lahko je bil odgovor kakršenkoli sinhronicitetni dogodek, znamenje ali skladnost, ki pritegne našo pozornost po postavljenem vprašanju. Lahko so tudi sanje, srečanje, novica ali kaj povsem drugega. Paziti smo morali, da "pomena" ne pripisujemo tistim dogodkom, ki v resnici niso pomenljivi. Dogodki, ki jim botruje sinhroniciteta so jasni sami po sebi in ne zahtevajo prav globoke analize. Če je bil odgovor nejasen, smo postavili vprašanje na drugačen način.

To je zelo na kratko, kako je bilo na delavnici. Če vas zanima več, pa zajadrajte na Adrianovo spletno stran, kjer boste dobili vse, kar ta trenutek rabite oz. vse za kar prosite.

In še mnenje udeleženk seminarja!

Alenka in Andreja: Na delavnico gospoda Adrijana »Skrivnostna sporočila« naju je pripeljala čarovnija. Sosledje drobnih, povsem nepričakovanih, naključnih dogodkov – drobnih »čarovnij«. Knjige so bile drobtinice na najini poti na delavnico. »Živo knjigo« sva naročili zase in za najine sodelavce, v dar pa sva od Založbe Chiara prejeli izvod knjige »SINHRONICITETA - Prebujanje Celote« g. Adrijana Kezeleja. Obe knjigi sta v najinih rokah prijetno vibrirali - kot da bi utripali. Namesto branja knjige sva se odločili, da knjigo kar »v živo« izkusiva na delavnici »Skrivna sporočila«.

Ob tej priložnosti bova z vami podelili drobcen, globok utrinek iz delavnice: »In tako sva se znašli tam – v centru Labirinta sinhronicitete – ob mogočni, neskončni podpori celega vesolja, osvobojeni raznih vlog, okov in omejitev ... ganjeni od veličastnosti, v srcu združeni z vsem, kar je.«

HVALA HVALA HVALA


Ne bom pesnil pesmi, ki govorijo le o delcih celote,

Temveč bom pesnil pesnitve, pesmi, misli, ki se posvečajo celoti;

In ne bom opeval enega dne,

Temveč bom opeval vse dni.

(Walt Whitman)


Več o delu A. Kezeleta najdete na njegovi spletni strani Adrian Kezele.

www.nikakorsic.si
Fotografija: Školjka, Nika KorsičNapisala: Zarja Trkman
Comments