MENU‎ > ‎Vse-eno‎ > ‎Objave-Vse-eno‎ > ‎

Svetli in manj svetli trenutki, napisala: Zarja Trkman

objavljeno: 14. maj 2020, 01:14 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 14. maj 2020, 01:19 ]
Ljubi moj Andek! 

Naj ti povem, da si z mano, v vseh svetlih in manj svetlih trenutkih, pa vendarle te pogrešam, tudi danes štiri leta in tri mesece (odkar si odšel). Težko obdobje je za nami vsemi in še kar traja. Diktatura, ki smo je deležni zadnje dva meseca, se kar ne neha. 

Če kdo misli, da mi je lahko, se moti. Tudi jaz sem le človek, iz kosti in mesa, čustvena, včasih še preveč. Čeprav sem pred tremi leti dekonstruirala iluzijo, je moja realnost, da živim tu v materialnem svetu, pa če hočem ali ne. 

Svobodna sem, kot ptica, kot angelček, kot ti, ki si že nad mavrico. In si te SVOBODE ne pustim odvzeti. Niti pod razno. A cena je kar visoka. Bolj kot ne ostajam O-SAM-LJENA v svojih prizadevanjih za boljši jutri vsega človeštva, Slovencev, mojih najbližjih. 

Lahko je pritiskati lajke, pa niti prebrati, kar napišem in nič dodati, komentirati. Ne rabim lajkov, ne rabim, da se drugi strinjajo z mano. Rabim pa so-čutenje, lepo besedo, nenazadnje objem, obisk, klic: »Zarja, kako zmoreš, ti lahko kaj prinesem, lahko naredim kaj zate ….?« A teh klicev ni, so zelo redki. V zadnjem mesecu sem se distancirala od tega, da vedno jaz prva pokličem, napišem lepo misel, pošljem prijetno fotko s pripisom česa lepega, spodbudnega … na vrsti so drugi, da se tudi oni spomnijo name, » prijatelji« ali zgolj znanci. Vem, vsak bije svojo bitko, pa VENDARLE …!!!!!!!!!!!!!?? 

V teh dveh mesecih si prav zaradi tega pogosto v mojih mislih, ljubi moj, prav tako oče in mama, pokojna sestra. Rada vas imam in včasih si prav želim, da bi se vam pridružila. A ni še čas, moje poslanstvo še ni opravljeno. Veliko imam še za postoriti, v ljudeh vzbuditi so-čutenje, dobroto in čuten pogled na vse lepote te čudovite narave. 

Rada te imam. Hvala za vsa tvoja vsakodnevna sporočila, da si z mano v moji o-SAM-ljenosti. 

HVALA, da mi je bilo dano kar 44 let preživeti s tabo, v LJUBEZNI, SPOŠTOVANJU in RAZUMEVANJU. 

RADA TE IMAM, tri besede, ki jih zelo pogosto izrečem, tudi neznancem, sploh pa znancem in prijateljem. 

Objemam te na daljavo. Te čutim, z mano si. HVALEŽNA!!! 

V parku, za GRADOM, 14.5.2020

Video YouTube


Fotografija: arhiv Spletni čas


Zarja Trkman
Foto: osebni arhiv avtorice